17. kolo
21.12.2013 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

SC Freiburg - Hannover 96 2:1

Ani na osmý pokus nedokázal Hannover venku bodovat, ve Freiburgu prohrál 1:2 a tlak na kouče Mirka Slomku se tak opět o něco zvýšil. Zatímco domácí si dodali potřebného sebevědomí před jarním bojem o záchranu, v hostujícím táboře budou asi dlouho přemýšlet, jak je možné, aby tak ambiciózní tým prohrál v půlsezoně všechna venkovní utkání.

Die Roten přitom nezačali špatně, dlouho byli domácím vyrovnaným soupeřem a chvílemi měli i více ze hry, jenže potom ve 25. minutě udeřil Mehmedi, a tentýž hráč ještě do poločasu vedení zdvojnásobil. Po změně strat pak disciplinovaný Freiburg bránil natolik pečlivě, že se hosté zmohli pouze na kosmetickou úpravu skóre ve 3. minutě nastavení.

Utkání otevřely nadějné příležitosti pro Dioufa (4') s Andreasenem (7'), zatímco Freiburg se na hřišti v úvodních minutách hledal. Hannover působil živějším a odhodlanějším dojmem, ale ukázalo se, že probít se pozornou obranou SC až do šance není nic jednoduchého; byli to tak domácí, kdo se jako první radoval ze vstřelené branky. Zvýšenou aktivitu posledních několika minut zužitkoval Fernandes, který obehrál hostujícího kapitána Stindla a nacentroval na Mehmediho; ten pak obešel v souboji jeden na jednoho bránícího Hoffmanna a ze třinácti metrů uklidil míč přízemní ránou za Zielera.

Jestliže do té doby by se dalo utkání označit jako vyrovnané, po úvodní brance už měli Breisgauer vyloženě navrch, což se logicky projevilo i na druhé brance. Běžela 36. minuta, když Schimd zpracoval míč a vypálil volejem z dvaceti metrů; střela mu sice nesedla, ale Štěstěna byla na domácí straně, jelikož v cestě stál (navíc v hraničním ofsajdovém postavení) Mehmedi, proti jehož teči neměl Zieler nárok.

Po pauze se vedoucí tým poměrně pochopitelně zatáhl do defenzivy, což poskytlo Hannoveru více prostoru ve středu pole - využít toho mohl v 58. minutě Sobiech, jehož samostatný nájezd na brankáře Baumanna však skončil neslavně, stejně jako dalekonosné rány Stindla (62') a opět Sobiecha (68') či hlavička Dioufa (64'). Ani jedna z těchto šancí neměla zrovna gólové parametry - Freiburg bránil dobře a nedával soupeři příliš mnoho příležitostí k obratu.

To však neznamená, že by Hannover šance neměl vůbec - v 78. minutě chytil Baumann další nájezd Bittencourtovi, a tentýž hráč nakonec v závěrečných vteřinách alespoň snížil, když hlavou na zadní tyči uklidil do sítě Pribův přímý kop.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ťažký zápas na tipovanie..

Reagovat
smazaný uživatel

Mám jedničku na tiketě. Risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele