31. kolo
19.04.2014 15:30 CET
4 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 4:2

Mönchengladbach utrpěl výraznou ztrátu v boji o Ligu mistrů, naopak Freiburg se může zřejmě definitivně radovat ze záchrany! Svěřenci Christiana Streicha dnes doma ve vyrovnaném duelu přehráli nebezpečného soupeře 4:2 a tři zápasy před koncem mají už osmibodový náskok na sestupové příčky.

Skóre přitom otevřel už po devíti minutách hry hostující Patrick Herrmann, Freiburg však zabral po změně stran a čtyřmi trefami dal jasně najevo, kdo se dnes bude radovat z bodů. Dvakrát se prosadil Admir Mehmedi, po jedné brance přidali Vladimír Darida a také Oliver Sorg, jehož střela by mohla kandidovat na nejhezčí gól roku.

Gladbach tak zůstává šestý, jeho ztráta na čtvrtý Leverkusen však může po víkendu narůst už na pět bodů, naopak zezadu na něj stále zle dotírá sedmý Mainz. Dnes týmu Luciena Favreho štěstí příliš nepřálo - Daems zahodil ve druhé půli penaltu, krátce nato byl vyloučen Xhaka, a ničemu už nepomohla ani závěrečná korigující trefa Havarda Nordtveita.

Vše začalo pro Hříbata naprosto ideálně - v 9. minutě našel Arango skvěle nabíhajícího Herrmanna a poslal mu přesný centr, který hostující útočník suverénně uklidil z 12 metrů do sítě. Reakcí Freiburgu byl větší tlak v ofenzivě a obecně intenzivnější hra, která však postrádala preciznost a především kreativitu, tolik potřebnou k rozbití soustředěného obranného bloku soupeře.

Naopak Gladbach mohl přidat i druhou branku, to by však Raffael musel lépe naložit se svojí šancí ze 33. minuty. Narazil si sice s Krusem a dokonce i obešel gólmana Olivera Baumanna, poté mu však cestu zatarasili domácí obránci. Streich měl o přestávce svým borcům hodně co domlouvat, a zdá se, že si to vzali k srdci - prakticky okamžitě otestoval ter Stegenovy reflexy nepříjemnou střelou Jonathan Schmid, a vyrovnání přišlo pouhých šest minut po změně stran. Schmid se tentokrát proměnil v asistenta a nahrál Mehmedimu, jehož střela přelétla nad zkoprnělým ter Stegenem.

Klíčový moment zápasu dost možná přišel v 63. minutě - Raffael šel ve vápně k zemi po faulu Christiana Güntera, Filip Daems však z pokutového puntíku nepořídil. O pouhých šest minut později se po druhé žluté kartě poroučel ze hřiště Xhaka, a finální hřebíček do rakve Hříbat zatloukl po dalších několika desítkách vteřin Oliver Sorg, jehož neuvěřitelná rána z dobrých 35 metrů zapadla přímo do ter Stegenova vinglu.

Definitivní pojistku přidali rozjetí domácí hned minutu nato - Felix Klaus po rychlém protiútoku nahrál do středu hřiště na Daridu, který protlačil míč potřetí za záda německého mládežnického reprezentanta. Závěrečné dvě trefy tak už měly vyloženě kosmetický účinek - nejprve v 87. minutě obkroužil nešťastného ter Stegena Mehmedi a i přes zoufalý Jantschkeho pokus o blok přidal čtvrtou domácí trefu, poté o dvě minuty později upravil na finálních 4:2 Nordtveit.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele