24. kolo
09.03.2014 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Dortmund zásluhou Sebastiana Kehla veze z Freiburgu tři body

Hodně důležité vítězství si zapsali Borussen, kteří nejtěsnějším možným rozdílem opanovali duel na půdě SCF a na druhé příčce si momentálně hýčkají čtyřbodový náskok na nejbližší pronásledovatele.

Freiburský lodivod Christian Streich udělal oproti bezbrankové remíze jednu jedinou změnu, když místo Karima Guédého zaujala zimní posila Philipp Zulechner, jenž si tak odbyl bundesligový debut od první minuty. Na druhé straně naopak chyběl Lewandowski (koleno), kterého na hrotu vystřídal Schieber. A místo Reuse (svalové potíže) hrál na pravé straně Aubameyang.

Od první minuty byl na place k vidění vcelku očekávaný herní obraz: Borussia držela mičudu na svých kopačkách, diktovala tempo hry a domácí ekipa se "zakopala" před vlastní šestnáctkou, čímž si držela favorita na distanc. Mnoho zajímavých situací tak logicky na programu nebylo. Nejzajímavějším momentem prvního dějství tak byl Sokratisův skluz na unikajícího Zulechnera, což rozhodčí Gagelmann ocenil, navzdory mohutným protestům SCF, pouze "žlutě".

Po obrátce utkání přeci jen nabralo na zajímavosti. Mehmediho pokus ze zajímavé pozice však byl zablokovaný a Mchitarjan si na opačném konci hřiště na Baumanna nepřišel. Z ničeho nic však udeřilo: Großkreutz vrátil míč na Kehla, jenž se zbytečně nerozpakoval a fantastickou střelou využil mírného vystoupení strážce domácí branky, který už nestačil reagovat - 0:1!

Ve zbytku zápasu si hosté pohodlně hlídali těsné vedení a Freiburg prakticky do ničeho nepustili. Dvě zajímavé možnosti měl naopak střídající Hofmann, který však nejprve branku nenašel, aby za chvíli, po promrhané šanci Aubameyanga, znovu ohraničený prostor neohrozil.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra hostů (@ 1.35) 0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele