3. kolo
24.08.2013 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Hannover 96 - Schalke 04 2:1

Tři branky, tři červené karty a třetí zklamání pro ambiciózní Schalke - takový je ve zkratce souhrn dnešního vypjatého zápasu v Hannoveru, v němž domácí přehráli Königsblauen 2:1. Kouč Mirko Slomka tak stylově oslavil svůj jubilejní dvoustý bundesligový zářez.

Hostující trenér Keller udělal ve snaze změnit negativní výsledkový trend čtyři změny v sestavě oproti utkání předkola Ligy mistrů s PAOK (1:1), jako nejdůležitější se však jevilo nasazení formace 4-3-3 místo obvyklého 4-2-3-1. V úvodních fázích zápasu to nicméně na nějaký geniální krok nevypadalo - pokud tedy jako úspěch nepočítáme fakt, že se dařilo držet doma nebezpečný Hannover poměrně bezpečně na uzdě. I to však trvalo pouze necelou čtvrthodinu; nejistota a zbrklost v obranných řadách totiž zapříčinily penaltovou situaci, když Höwedes vzal přes nohy unikajícího Dioufa a byl po právu vyloučen. Míč si na bílý puntík postavil Huszti a tvrdou ranou k pravé tyči bez problémů proměnil.

Tato situace pochopitelně zasadila už tak dost nízkému sebevědomí Königsblauen další citelnou ránu, a pouze poněkud chaotické hannoverské útoky spolu s brankářem Hildebrandem uchránili hosty od dalších inkasovaných branek. Ve dvaadvacáté minutě se do smrtícího zakončení jen tak tak neprodral Diouf, a živo bylo i po akcích Stindla (25'), Sobiecha (32'), opět Dioufa (34', 36') a Andreasena (36'). Drtivý tlak domácího týmu přinutil Kellera vyslat na hřiště obránce Santanu, který vystřídal Goretzku, avšak místo kýžené stability v defenzivě přišel druhý gól v Hildebrandově síti: Husztiho centr přesně našel Dioufa, který tři minuty před přestávkou zblízka hlavou sklepával do sítě.

Katastrofální výkon Schalke se po přestávce poměrně znatelně zlepšil; první šanci druhé půle sice ještě měli domácí, když Sobiech nechal pouze vyniknout výborného Hildebranda, ale poté se obraz hry převrátil a tlačit začali naopak Königsblauen. Netrvalo dlouho, a na světě bylo snížení - Ádám Szalai převzal míč za obranou soupeře a skluzem dokázal protlačit míč za Zielera.

Podobný náboj utkání potřebovalo - Schalke za stavu 1:2 ještě více ožilo, a zejména agilní střelec Szalai začal představovat pro domácí obranu skutečné nebezpečí. V 65. minutě netrefil maďarský forvard prázdnou branku, poté neuspěli ani Draxler (70') a Clemens (71'). Čtvrt hodiny před koncem se navíc vyrovnaly počty mužů na hřišti - Huszti si za ostrý faul na Hooglanda vysloužil přímou červenou.

Vyostřené emoce už zápas neopustily až do samého konce. Nejprve museli domácí střídat zraněného Andreasena, poté se Fuchsovi podařilo během několika minut inkasovat dvě žluté karty a poslat tak hosty opět do oslabení. Schalke vsadilo s blížícím se finálním hvizdem na vyloženě útočnou kartu a začalo hrát vabank, avšak Hannover si cenné vítězství už pohlídal.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

www.schalke04.cz

Bude tam preview dřív než na eurofotbalu takže pokud to někoho zajímá, tak se tam kouknětě 

Díky moc

Reagovat
monty25

1:2

Bude to těžké bez Huntelaara a teď i Farfána... No ale někdy už ta výhra musí přijít.

Reagovat
veikko

Dokud nebude hrát Pukki, přeju jim, ať uhrajou prdlajs.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele