34. kolo
10.05.2014 15:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Hannover 96 - SC Freiburg 3:2

Fotbalisté Hannoveru zvládli závěrečné domácí vystoupení s Freiburgem a díky vítězství 3:2 zakončili letošní ročník na desáté pozici se ziskem dvaačtyřiceti bodů. Hostům porážka příliš vadit nemusí, v tomto utkání šlo prakticky jen o konečné umístění a hosté nakonec obsadili čtrnácté místo se šestatřiceti body. V hostujícím dresu odehrál celé utkání Vladimír Darida a Pavel Krmaš 61. minut, za Hannover nastoupil na celých 90 minut František Rajtoral.

Utkání probíhalo v celém poklidném duchu a oba výběry se snažily předvádět ofenzivní partii, branky ale padaly po necelé první polovině utkání. Po čtvrthodině hry mohl otevřít skóre utkání Darida, jenže sám před brankářem Zielerem neuspěl a zblízka ho nedokázal propálit. Zhruba deset minut před přestávkou zívala prázdná branka před domácím Bittencourtem, ten však nedokázal usměrnit balón mezi tři tyče.

V poslední minutě úvodního dějství se Hannover přeci jen dočkal vedoucí trefy, když se naprosto excelentně z přímého volného kopu trefil Szabolcs Huszti. Ten zakroutil balón do břevna a od něj se odrazil za brankovou čáru - 1:0. Ihned po přestávce mohl zvýšit vedení Hannoveru Stindl, jenomže brankář Schwolow famózním reflexivním zákrokem zabránil druhé brance domácích. Freiburg se dočkal vyrovnání přesně v 50. minutě.

Darida se uvolnil na levé straně a chytře našel v pokutovém území volného Jonathana Schmida, který z voleje zakončil famózně k pravé tyči. O čtvrthodiny později šel Hannover podruhé v utkání do vedení, po svižné akci skóroval střelou z hranice pokutového území přesně k levé tyči střídající Artjoms Rudņěvs. Freiburgu se i tak podařilo ještě vyrovnat v 78. minutě zásluhou střídajícího Philippa Zulechnera.

Po centru na hranici brankového území se nejlépe zorientoval a zblízka snadno rozvlnil síť. Hannover se dokázal i potřetí v tomto zápase dostat do vedení a tato trefa o dvě minuty později po vyrovnávací brance už byla vítězná. Další střídající hráč Edgar Prib nepobyl na hřišti ani dvě minuty a po další skvělé přihrávce do pokutového území neměl ani on problém se skórováním. Pět minut před koncem sice potřetí v zápase hosté vyrovnali, jenže Zulechner byl v ofsajdu a skóre duelu se tak již neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele