1. kolo
10.08.2013 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Werder konečně zlomil prokletí a z Braunschweigu veze výhru 1:0

Eintracht Braunschweig si asi svůj návrat na prvoligovou scénu po 28 letech představoval jinak. Přestože byli Lvi Werderu po dlouhé úseky hry více než vyrovnaným soupeřem, zaplatili za špatné řešení finální fáze. To Brémy mohou slavit - první výhra po čtrnácti zápasech v řadě předznamenává obrat k lepšímu.

Trenér Braunschweigu Torsten Lieberknecht doplnil sestavu z ligového poháru, kde Eintracht podlehl Bielefeldu 1:2, Theuerkaufa a Jacksona za Perthela s Oehrlem. Na opačné straně Robin Dutt vyměnil po ostudné prohře 1:3 v Saarbrückenu jen jednoho hráče, Kroos nahradil Füllkruga.

Premiéru prvoligového fotbalu po více než čtvrtstoletí v nižších soutěžích sledoval napěchovaný stadion s 23 325 diváky. Zatímco tribuny bouřily, pohled na hřiště podobné nadšení nenabízel. Oba týmy si byly moc dobře vědomy svých zaváhání v minulém pohárovém týdnu, a tak se držely úsloví ‚Hlavně nic nezkazit‘. Více ze hry měli hosté a domácí čekali na protiútoky, ovšem šance nepřibývaly ani na jedné straně.

Poprvé se diváci mohli naplno zvednout ze sedaček ve 41. minutě, kdy Petersen prověřil domácího brankáře Petkoviće. Čtyřiatřicetiletý gólman si však s jeho hlavičkovým pokusem poradil, a tak se do kabin šlo za nerozhodného stavu 0:0. Ani po změně stran však nic nenasvědčovalo změně hry - Werder trávil více času s míčem na kopačkách, ovšem ne a ne najít mezírku v obraně domácích. Po dlouhou dobu tak jediným vzruchem byl Petkovićův zákrok po přímém kopu Ekiciho. Po hodině hry si Braunschweig konečně uvědomil, že si může dovolit přebrat iniciativu a probudil se k životu. Důsledkem byla málem sladká odměna v podobě úvodní branky, naneštěstí pro domácí ale Reichelova krásná střela zdálky skončila jen na břevně Mielitzovy branky. Následovala smršť dalších příležitostí Eintrachtu, jenže Jackson, Boland i Bičakčić ve finální fázi neuspěli.

Werder v této fázi hry vyrážel jen do osamocených protiútoků, ovšem i to stačilo k překvapivému zisku vedení. Prödlův odkop založil akci Junuzoviće, jenž následně ze 14 metrů uklidil míč do sítě jen osm minut před koncem. Domácí pak sice vrhli všechny síly dopředu v touze za vyrovnáním, ale ani ve velké šanci Scheidta dvě minuty před koncem jim nebylo přáno srovnat skóre. Werder Brémy tak může slavit cenné vítězství, které mu jistě dodá sebevědomí do příštího zápasu s Augsburgem.

Autor: Martin Kantor / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
stas87

1:1 s 4-3-3 to na viac ako jeden gol nevidim

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
czech_mira

Gebre hraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele