3. kolo
25.08.2013 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Eintracht Braunschweig - Eintracht Frankfurt 0:2

Fotbalisté Frankfurtu dosáhli na své první body díky dvěma brankám po změně stran a navázali tak na vítězství ve čtvrtečním zápase Evropské ligy. Nováček soutěže z Braunschweigeru je stále bez bodu a po dvou slibných utkáních se tentokráte příliš nepředvedl. V dresu hostů nastoupil v základní sestavě český krajánek Václav Kadlec a při své premiéře odehrál 80. minut, střelecky se prosadit nedokázal.

Hosté byli v celém zápase mírně lepší a vytvořili si i více gólových příležitostí, skórovat ale dokázali až pozměně stran. Do vedení se mohli dostat po deseti minutách hry, nicméně Takashi Inui trefil z dobré pozice pouze tyčku. Domácí byli v úvodním dějství směrem dopředu naprosto neškodní, Frankfurt si i zásluhou Kadlece vytvořil další velkou možnost v polovině prvního poločasu.

Po jeho přihrávce před hranicí vápna střílel Alexander Meier, jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Ihned po změně stran byli hosté za svou aktivitu odměněni. Právě Meier si dobře zpracoval balón a díky teči Ermina Bičakčiće zapadl míč přímo k tyči - 0:1. O deset minut později Frankfurt definitivně pojistil své vítězství a zlomil odpor soupeře. Po velkých problémech v defenzívě domácích se ve vápně nejlépe zorientoval Stefan Aigner a z bezprostřední blízkosti se nemýlil - 0:2.

Hosté poté kontrolovali průběh hry a teprve v závěrečné desetiminutovce zvýšil Braunschweiger svůj tlak. V první obrovské příležitosti se objevil střídající Dominick Kumbela, jenže před prázdnou brankou netrefil ideálně míč. Po následné akci to zkusil z více jak pětadvaceti metrů Simon Jackson, jeho povedená rána ovšem rozezvonila pouze břevno a brankář Kevin Trapp následně zasahovat nemusel.

Domácí celek se pokusí získat první bundesligové body v příštím kole na hřišti Hamburku. Frankfurt bude chtít navázat na dnešní výhru v domácím prostředí proti loňskému finalistovi Ligy mistrů z Dortmundu, který v dosavadních třech kolech neztratil ani bod.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, eurofotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5 1 kadlec

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1/1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:4 Kadlec 2x

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

dvojka ako bič

Reagovat
smazaný uživatel

Nový účes, desítku a ještě ho nechají rozehrát.. Mohl by dát gol z penalty..

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim si ze zahral slusnej zapas, na nemecky pomery, tu kulisu kterou v Cesku neuvidis atd...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele