19. kolo
31.01.2014 20:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Eintracht Braunschweig - Borussia Dortmund 1:2

Tak trochu v pozadí posledního přestupového dne ve většině soutěží Evropy se hrálo několik velice zajímavých zápasů. V rámci bundesligy padla volba na duel Eintrachtu Braunschweig s Borussií Dortmund a po uplynulých devadesáti minutách se z těsné výhry mohli radovat hosté.

Utkání na Eintracht-Stadionu se hrálo ve velmi příjemném ovzduší a diváka mohla překvapit velice čistá hra. K vidění byla jen jedna jediná žlutá karta, kterou musel sudí Marco Fritz udělit Henriku Mchitarjanovi. Borussia se po dlouhé době raduje ze tří bodů, které jí vystřílel Pierre Aubameyang, autor dvou branek. Brankář Roman Weidenfeller se sice po trefě Benjamina Kessela nemohl těšit z čistého konta, o to důležitější byla ale druhá Aubameyangova rána, kterou utkání rozhodl. Po výhře nad Eintrachtem se Dortmund ocitá na třetí příčce a na chvíli se tak dostává do kontaktu se druhým Bayerem Leverkusen.

Úvodní minuty mnoho fotbalové krásy nenabídly, k vidění byl především boj o míč. Borussia se snažila v poklidu kombinovat dost daleko od vlastní brány a dost blízko na to, aby udržela soupeřova brankáře v šachu. Po deseti minutách hracího času jsme byli svědky pouze jedné střely a s tou si ještě brankář Roman Weidenfeller nemusel příliš lámat hlavu. S přibývajícím časem sice narůstal počet nahrávek a útoků Borussie, ale byli to domácí hráči, kteří se dostali do první opravdu dobré šance. Pozdější střelec Kessel se dostal s míčem až na hranici vápna, tam se rozhodl centrovat a nabíhající Havard Nielsen hlavičkoval těsně nad břevno!

Zajímavý pokus si na své konto připsali také hosté, kteří díky Sahinově ráně poprvé výrazně ohrozili brankáře Daniela Davariho. Ten měl co dělat, aby skvělým zákrokem zlikvidoval do rohu brány mířící projektil. Naneštěstí pro něj i celý domácí tým ani jeho zákrok neznamenal bezpečí na dlouhou dobu. Jen o dvě minuty později Borussia krásně rozebrala obranu domácích, od Roberta Lewandowského se míč dostal až k Pierru Aubameyangovi a ten už si celkem osamocen poradil - 1:0 pro hosty.

Krátce před koncem první půle se situace opakovala, ale nyní už po centru Lewandowského na nabíhajícího spoluhráče musel pomezní arbitr mávat ofsajd. Gól Pierra Aubameyanga číslo dvě v prvním dějství nepadl. Sotva uběhlo pár minut poté, co se oba soupeři vrátili ze šaten, a Borussia mohla vést o další branku. Té mohl docílit rychlík Marco Reus, ale po dobře sehrané rychlé kombinaci nastřelil míč pouze do skvěle postaveného brankáře Davariho. Domácí Eintracht ale v žádném případě nesložil zbraně a jal se odvážně útočit.

Na pár minut se dokonce Dortmund dostal pod tlak a domácí hráči toho dokázali jaksepatří využít. Záložník Jan Hochscheidt se dostal k přízemnímu centru ze strany a ten propadl k obránce Benjamin Kessel. Na jeho rychlou střelou nedokázal Roman Weidenfeller včas zareagovat a musel do sítě pro míč - 1:1.

Následující minuty ale jasně ukázaly, kdo že je na hřišti pánem. Po hodině hry si Borussia vzala své vedení zpět a opět u toho byl Aubameyang. Ten těžil z dobré práce Marca Reuse, který mu naservíroval míč na vápna. V nebezpečné oblasti nechali obránci svého brankáře na holičkách a dovolili Aubameyangovi, aby bez větších potíží zakončil k tyči!

Následovaly tři šance hostí, kteří se poučili z průběhu utkání a nechtěli si drahocenné vedení nechat utéct. Marco Reus tvrdě vypálil a brankář Davari musel jeho ránu likvidovat konečky prstů. Brankář Eintrachtu měl plné ruce práce také s pokusy Roberta Lewandowského a následně opět Reuse. Dortmund nevyužil ani ránu Mchitarjana, která skončila na tyči, poté velkou šanci zazdil Jan Hochscheidt. S oběma si ale brankáři poradili výtečně a zejména Davari dál držel svůj celek nad vodou. Ani jeho výkon ale domácím nepomohl k bodů, nakonec vyhrál zkušenější Dortmund.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
hradec

Eintracht Braunschweig 1:3 Borussia Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele