11. kolo
02.11.2013 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Braunschweig nejtěsnějším možným rozdílem udolal Bayer

Snad nejvíce překvapivý výsledek tohoto kola se zrodil na Eintracht-Stadionu, kde si místní Lvi překvapivě vyšlápli na favorizovaný Leverkusen, čímž mu zároveň neumožnili přepsání vlastního rekordu...

Hostující kormidelník Sami Hyypiä celkem překvapivě nechal, kromě ne zcela doléčeného Stefana Kießlinga, pouze mezi náhradníky i další oporu Sidneyho Sama a tento tah se finskému kormidelníkovi vůbec nepovedl. Oboustranně neurovnaný začátek mnoho nebezpečných situací nenabídl, po čtvrthodině sice natáhl Kruse, našel ale jen Davariho.

Nováček odpověděl prakticky vzápětí, ovšem Elabdellaoui zacílil do boční sítě farmaceutické svatyně a Bellarabi, kmenový hráč Bayeru, za další tři minuty na Lena nevyzrál. Jednoznačně nejvýraznější příležitost prvního dějství měl na kopačkách Kruse, ke kterému se odrazil vyražený pokus Hegelera, ovšem australský křídelník na domácího strážce branky recept nenašel! Tento moment Eintrachtu pomohl napumpovat do žil potřebnou energii, ale defenzivní vozba Werkself odolávala bez větších problémů. Před druhou brankou poté neuspěl ze standardky Castro.

Nepřesvědčivý výkon Emreho Cana donutil vládce hostující lavičky ke střídání a do hry se tak přeci jen podíval uschopněný Lars Bender, jenž byl, podobně jako dva výše zmínění, šetřen na blížící se utkání Ligy mistrů na půdě doněckého Šachtaru. Braunschweig zůstával nadále velmi aktivní, ovšem k ohrožení branky Bayeru se takřka nedostával. Pověstnou výjimku tvoří dobrá možnost Bellarabiho, který pálil ze 14 metrů, ovšem nepochopitelně zamířil nad branku!

Hostující družina se postupem času také čím dál více osmělovala, Kruse a Derdiyok však nedokázali Davariho výrazněji zaměstnat. Po hodině hry tak oba zmíněné nahradila čerstvá krev, ovšem ani sehraná ofenzivní trojice Son - Kießling - Sam na otočení kormidla nestačila. Naprostý šok pak přišel pro Leverkusen devět minut před koncem: Boland našel Theuerkaufa, jemuž střela vůbec nesedla, ale jako první byl u míče Kumbela a bez problémů otevřel skóre - 1:0! Definitivně jasno mohlo být po šancích Reichela a Ademiho, avšak Leno svoje barvy podržel! Už během nastavení mohl srovnat Kießling, ani nezastavitelný "kanón" však nedokázal skvělého Davariho překonat!

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:6

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pro EF je to největší přrkvapení kola.Pro mě až tak ne . Pominu fakt ,že L.hraje příští týden LM. Došlo zde k ukazu ,který není až tak ojedinělý , a vsadit takovéto zápasy se ve velkém procentu případu rovná prohře.L.vyhrál posední 2 zápasy venku ,přičemž v obou případech byl kurs na jejich výhru něco malinko přes 2.Aby to nebylo málo , tak Br. nevyhrál z 5 zápasu doma ani jeden. Přitom všech 5 kuru na výhru hostujících celku byly vyžší.To znamená ,že nejvyšší favorit ,kterého dosud hostily rupl.Na jednom nejmenovaném serveru pěly v týdnu na Brauschweig oslavné ody .Nezaujatý čtenář by lehce nabyl dojmu ,že museli vyhrát min. BL.

Reagovat
smazaný uživatel

je to vůbec napsáno česky?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele