30. kolo
12.04.2014 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 1:1

S takovouhle to bude mít Stuttgart se záchranou ještě pořádně těžké. V Mönchengladbachu svěřenci Huuba Stevense vedli, ale nakonec opět inkasovali v samém závěru. Skóre otevřel ve 12. minutě Daniel Didavi, po hlavičce Juana Aranga z 88. minuty si však oba soupeři rozdělili po bodu.

Pro Šváby je to skutečné prokletí - kdyby udrželi všechny nadějně rozehrané zápasy, byli by v tabulce na čtvrté příčce, místo toho však čelí reálné hrozbě sestupu. Dnes přitom začali ve svižném tempu a brzy vedli - Timo Wernerovi sice zamýšlený pas nevyšel, míč se však i přesto dostal na kopačky Didaviho, který levačkou propálil domácího gólmana Marc-Andre ter Stegena.

Stevensův tým navíc mohl hned dvakrát zvýšit na 2:0 - na konci první půle zaznamenali skvělé šance (opět) Werner s Didavim, ani jeden z nich však neuspěl. Prvního jmenovaného vychytal úžasným zákrokem ter Stegen, druhý hlavičkoval pro Traorého pasu těsně mimo.

Po změně stran nasadily oba celky poměrně pomalé tempo; hosté nechtěli za žádnou cenu přijít o svůj hubený náskok, domácí se v honbě za vyrovnáním nedostávali do šancí. Hráči Stuttgartu předváděli takticky skvěle disciplinovaný výkon a zodpovědně bránili, na což neduživým dojmem působící Gladbach nedokázal dlouho najít odpověď.

Domácí kouč Lucien Favre proto v závěru sáhl k dvojitému střídaní, když na hřiště vyslal Christiana Kramera s Patrickem Herrmannem, zpočátku to však nemělo žádný efekt - naopak Stuttgart mohl přidat definitivně rozhodující branku, Traoré však v 87. minutě napálil z přímého kopu tyč. Trochu nezasloužené vyrovnání pak přišlo několik vteřin poté - vysoký míč našel ve vápně Aranga, který jej neomylně nasměroval za Ulreichova záda.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele