18. kolo
24.01.2014 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayern nezaváhal a odváží si z Mönchengladbachu další tři body

Ani pětitýdenní zimní přestávka Mnichovanům ze skvělého rozpoložení nic neubrala a po tříbodovém importu z Borussia-Parku tak svěřenci Pepa Guardioly navýšili svůj náskok na čele bundesligového pelotonu již na deset bodů! Gladbach prozatím zůstává na třetí příčce.

Očekávaný start bundesligového jara, který živě sledovalo rovných 200 zemí, si vinou zranění obličeje musel odpustit na podzim stabilní člen defenzivní linie Hříbat Tony Jantschke, kterého nahradil pro změnu uzdravený Álvaro Domínguez. Bayern se nemohl spolehnout na Ribéryho (svalové potíže) a Martíneze (kotník), jež ze široké lavičky nahradili Thiago a Shaqiri.

Právě bývalý hráč madridského Atlética si však hned po chvíli neodpustil zaváhání, čehož mohl využít Götze, který si kulatý nesmysl ukázkově zpracoval, rázem se tak ocitl za defenzivní linií, ovšem poté zamířil pouze do tyče! Mrzet ho to však zase tolik nemuselo, neboť prakticky hned záhy si počkal ve vápně na zpětný pas od Müllera a nekompromisním projektilem uklidil mičudu na určené místo - 0:1!

Dosavadní suverénní lídr německé nejvyšší soutěže posléze jasně dominoval, držel se na soupeřově polovině a ter Stegen měl hned několikrát opravdu plné ruce i nohy práce, což platilo zejména při dalekonosných pokusech Kroose a Rafinhy. Nadějnou střeleckou pozici měl opět Götze a po něm ze standardky ještě Shaqiri, ani jeden z nich však ohraničený prostor třemi tyčemi netrefil. Borussia poprvé výrazněji zahrozila až ve 34. minutě, kdy rozehrál volný přímý kop Arango, Neuer si však jeho pokus směřující doprostřed branky celkem snadno pohlídal.

Svěřenci Luciena Favreho s končícím prvním dějstvím ale přeci jen přidali na aktivitě a z ničeho nic mohl srovnat Kruse, jenž rázem pelášil do rozhozené obrany, jeho přízemní střelu ale Neuer vyrazil alespoň do tyče! Německý reprezentant následně musel reagovat i proti Arangovi.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po obrátce. Mönchengladbach byl aktivní, ale do výraznějšího ohrožení protivníkovy branky se nedostal, zatímco na opačném konci hřiště to neúspěšně z dálky zkoušel Thiago. O poznání větší zmatek do vápna Hříbat vnesla další akce, kdy hned dvakrát neuspěl z bezprostřední blízkosti Götze, ovšem poté zahrál rukou v šestnáctce Xhaka a sudí Gagelmann ukázal na značku penalty! Balón si vzal Müller a suverénně proměnil - 0:2.

Tou dobou už se zdálo být o osudu zápasu pomalu rozhodnuto, avšak to rozhodně neplatilo z domácího pohledu. Další střelecký pokus si zapsal Kruse, ale strážce bavorské svatyně byl opětovně na místě. Po hodině hry mohl korigovat Herrmann, ovšem jeho skákavá rána znovu mířila jen do brankové konstrukce! Ihned mohl přijít trest, ale Shaqiri nemířil přesně.

Agilní ofenzivní univerzál měl zanedlouho další palebnou pozici, kterou mu jako "na zlatém podnose" naservíroval Raffael, avšak Herrmann míč ideálně netrefil a z nadějně vyhlížející šance tak nic nebezpečného nevzešlo. Chvilku "klidu" mohl krátce po svém nástupu ukončit Branimir Hrgota, tvrdým pokusem ale branku o fous minul. Snaha domácího týmu tím pádem vyznívala do ztracena, mezitím tak na sebe mohl upozornit další "novic" Pizarro, ovšem ani velezkušený rutinér nedokázal z otočky vyzrát na výborně se prezentujícího ter Stegena!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 - Götze, Müller, Mandzukic

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tady! Ukážeme světu kdo je FC BAYERN 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Mia san Mia

Reagovat
smazaný uživatel

1X 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Götze)

Reagovat
Lahvac-CZ

0:1 (Müller)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele