3. kolo
24.08.2013 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern porazil „der Club“ a zůstává na kontakt s Dortmundem

Pouze několik hodin se mohla dortmundská Borussia sama vyhřívat na čele, úhlavní mnichovský rival nedopustil překvapení a vítězstvím nad Norimberkem si zapsal třetí ligovou výhru. Bavorské derby tak opět zůstává pod režií FCB.

Premiérová nominaci k zápasu a rovnou hned ostrá premiéra před vyprodanou Allianz Arenou čekala Maria Götzeho, který možná trochu překvapivě nastoupil od první minuty. Ani jeho přítomnost však na hustou obrannou síť Franků nestačila a FCB se prosazoval jen velmi obtížně. Po čtvrthodině hry pak z ničeho za vápnem napřáhl Ginczek, ostrým pokusem však napálil jen břevno Neuerovy branky!

O reakci se pokusil Ribéry, ale branku nenašel. Postupem času se ale přece jen začala projevovat výraznější individuální kvalita Mnichovanů, před Robbenem ovšem byl u míče jako první Schäfer a Mandžukić se po vzdušném souboji s Pinolou dožadoval odpískání pokutového kopu marně. Ten samý hráč poté hlavou na norimberského brankáře nevyzrál. Domácí se však penalty nakonec dočkali: Robben spadl ve vápně po souboji s Nilssonem a sudí Dingert foukl do píšťalky! Mičudu si vzal do své správy Alaba, jeho neumístěnou střelu však Schäfer zneškodnil!

Na inkriminovaný souboj paradoxně doplatil švédský obránce, kterého musel záhy nahradit Berkay Dabanli. Do pauzy už poté byla na programu jen nepřesná střela Robbena.

Tlak bavorského velkoklubu se po změně stran ještě zvýšil a bylo prakticky jen otázkou času, kdy udeří. Alabův centr našel hlavu Mandžukiče, jeho pokus však mířil přesně do nachystaného Schäfera, Thiago potom dalekonosným pokusem branku nenašel. Chorvatský kanonýr měl další velkou možnost po hodině hry, ale strážce hostující svatyně jeho hlavičku opět vyrazil!

Připomněl se také Götze, nedůraznou ranou ale na úspěch pomýšlet nemohl. Další z řady šancí měl na kontě pro změnu Thiago, zamířil ovšem do boční sítě norimberské branky. Bayern se však kýžené trefy dočkal: Alabovu nabídku ještě vylepšil Lahm a Ribéry už měl z osmi metrů ideální střeleckou pozici - 1:0! Michael Wiesinger reagoval hned dvojitým střídáním, když na hřiště poslal Frantze a Kiyotakeho (nahradili Feulnera a Plattenhardta), to však "der Club" nespasilo. Naopak po další Lahmově přihrávce si Robben pohrál s duem Pogatetz - Balitsch a z velkého úhlu nekompromisně zvýšil na 2:0.

Závěrečné minuty už se dohrávaly jen z povinnosti, přesto mohl Bayern své vedení hned několikrát zvýraznit, ovšem Müller, Shaqiri a Robben nadějné možnosti nevyužili.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 norimberk zabojuje (kiyotake)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberk do třetice všeho dobrého a zlého 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

www.fcbayern.sk/home.html

www.facebook.com/fcbayern.sk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele