1. kolo
10.08.2013 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Leverkusen potvrdil kvalitu a třemi góly dokázal zdolat Freiburg

Plynule navázat na výkony z konce jara, takový byl hlavní cíl Bayeru, kterému se na začátek podařil porazit víceméně neškodný Freiburg. Stefan Kießling si jakožto úřadující nejlepší střelec znovu spravil chuť.

Hned několik nových tváří na obou stranách bylo ke spatření na začátku střetnutí v BayAreně, kde byla od první minuty servírována převaha Werkself. Již po sedmi minutách měl nadějnou střeleckou pozici Lars Bender, odražený balón z rohového kopu však do prostoru branky neusměrnil. Zkoušel to i Son, jeho ránu z hranice vápna ale Baumann za svá záda nepustil.

Tlak Bayeru ani s přibývajícím časem neustával, spíše naopak. Z pokutového území natáhl Castro, ani jemu ale nebylo přáno a tři tyče o dobré dva metry nenašel. Před Kießlingem ihned poté odvracel pozorný Coquelin. Zasloužené vedení bylo na programu ve 22. minutě: Castro rozehrál standardku z hloubi pole, Reinartz vyhrál hlavičku pro Kießlinga, jenž pro změnu předčil Gintera, Baumann zůstal na čáře a rázem to bylo 1:0! Neúspěšnou odpověď si nachystal Sorg, jinak ovšem pokračoval sílící tlak Farmaceutiků. Boenischovi nebyla trefa uznána pro ofsajd, zatímco Son přestřelil.

Po půlhodině hry se na druhém konci hřiště poprvé výrazněji uvedl Hanke, Leno si ovšem jeho snahu bez větších potíží pohlídal. Pět minut před odchodem na pauzu však přišel pro domácí ekipu naprostý šok: Diagne dalekonosným pasem oslovil Schmida, jehož zpětnou přihrávku usměrnil nekompromisně do prostoru ohraničeného třemi tyčemi Hanke - 1:1! Baumann pak musel zpacifikovat Donatiho střelu.

Druhé dějství už na hřišti nespatřilo zraněného Francise Coquelina, kterého nahradil Sebastian Kerk. Ani to však nebylo bojovníkům z Breisgau nic platné. Po spolupráci Topraka se Samem si ranou z bezprostřední blízkosti otevřel za Leverkusen střelecké konto Son - 2:1. Kerk měl možnost ze standardky, nicméně úspěch neslavil. Za dalších pět minut bylo rozhodnuto: Kießling nesobecky přenechal mičudu Samovi, který si tak záhy odškrtl letošní nulu - 3:1!

Asistent z přechozí situace se uvedl v podobné roli i později, když našel Boenische, jeho povedený dýchánek však neusměrnil přesně Castro. Jedinečnou možnost pak dostali hosté díky nedovolenému zákroku Sorga na Larse Bendera, jenž se odehrál ve vymezeném území, a tudíž se pískal pokutový kop! Mičudu si vzal Schmid, ale trestuhodně si na Lena nepřišel! Posední možnost měl Sam, ale skóre už se neměnilo. Tři minutky před koncem poté mohl oslavit ligový debut teprve 17letý Levin Öztunali, jenž do Porýní dorazil před začátkem sezóny z Hamburku.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hledáme týmy (4+1) na fotbalový turnaj v Praze na vysočanské.Umělá tráva. Mělo by být 8 týmů.Turnaj by se měl konat jednu ze sobot v září.Pro nejlepší tři týmy budou odměny.Pro bližší info pište na můj email: fcintermilano1908@seznam.cz

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele