10. kolo
26.10.2013 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Braunschweig 2:0

V souboji dvou nejhůře hrajících týmů poslední doby nakonec dokázal vybojovat velmi cenné tři body domácí Mainz a po šesti kolech bez výhry zaznamenal důležité vítězství. Díky tomu se dostal do středu tabulky a se ziskem třinácti bodů je na desáté pozici. Eintracht naopak nedokázal navázat na zlepšené výkony s Wolfsburgem a Schalke, proto mu patří poslední osmnácté místo s pouhými čtyřmi body na kontě.

V dresu domácího celku odehrál celých 90 minut český obránce Zdeněk Pospěch, hrdinou utkání byl ale někdo jiný. O obě branky domácího výběru se postaral sedmadvacetiletý japonský útočník Shinji Okazaki, který nejprve skóroval již v úvodní desetiminutovce a vedení svého celku dokázal pojistit přesně v polovině druhého dějství. Celý duel se příliš nenesl v ofenzivním duchu a převrtaných momentů k vidění opravdu nebylo mnoho.

V prvním poločase nadchla pouze jediná akce a zároveň vedoucí branka FSV. V 8. minutě vymyslel naprosto fantastickou přihrávku za obranu Júnior Díaz a pohotově jí převzal právě japonský rychlík, který ukázkovým lobem přehodil bezmocného gólmana Davariho - 1:0. Ve zbytku poločasu se hosté marně snažily dostat do útoku a hrozili pouze nepřesnými střelami ze střední vzdálenosti. Domácí především nechtěli vyrobit hrubou chybu.

Hostům nepomohlo ani střídání z kraje druhého dějství a obrázek hry byl v podstatě stejný. Rozuzlení přinesla 68. minuta, kdy se z druhého gólu radoval Okazaki. Po dlouhém pasu dokázal Nicolai Müller usměrnit balón do středu pokutového území a tam ho z první poslal za záda Davariho nekompromisní Japonec, i když si hostující strážce na míč sáhl. Eintracht přitom nepouštěl protivníka od začátku druhé půle na svou polovinu, jenže doplatil na ojedinělý rychlý brejk.

Čtvrthodiny před koncem byl Okazaki blízko dokonání hattricku po nádherné individuální akci a finální kličce, brankář Davari byl ovšem v tuto chvíli mužem na svém místě a na poslední chvíli vykopl hostujícímu útočníkovi míč z kopačky. Braunschweig se mohl vrátit do zápasu deset minut před koncem, ale na brankové čáře odvrátil pohromu hlavou Pospěch, proto se výsledek tohoto duelu již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, eurofotbal.cz, goalsarena.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele