26. kolo
16.03.2013 15:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Greuther Fürth 2:2

Fotbalisté Werderu Brémy nedokázali zvítězit ani proti poslednímu celku tabulky a jejich cesta do pohárové Evropy se začíná výrazně komplikovat, zatím jim patří třinácté místo se ziskem třiceti bodů. Fürthu vzhledem k výsledkům ostatních soupeřů bod příliš nepomůže, s patnácti body zůstává jasně poslední. A devítibodová ztráta na šestnácté barážové místo Augsburgu se bude v osmi zbývajících kolech velmi těžko stahovat.

Všechny branky byly k vidění po přestávce, domácím pomohly dvě proměněné penalty. Ihned po změně stran se dostali do vedení, avšak hosté během sedmi minut dokázali utkání otočit. Poslední branku zápasu vsítil Werder přesně dvacet minut před koncem. V úvodním poločase se začalo hrát aktivně od samého začátku a Fürth mohl jít do vedení po necelých deseti minutách hry.

Z branky špatně vyběhl Mielitz a Klaus se ocitl před prázdnou branku, jenže nakonec poslal míč o malý kousek vedle levé tyče. Ihned na to dokázal Thanos Petsos obejít brankáře Werderu, ani on ale nemířil do prostoru tyčí. Hosté nadále pokračovali v tlaku a bylo na nich vidět, že opravdu chtějí zvítězit. Ve 20. minutě se k nebezpečné střele dostal Baba, nicméně jeho tvrdou ránu ukryl brankář Mielitz do náruče.

Další nebezpečné situace byly k vidění až po změně stran a Werder se dostal ve 47. minutě do vedení. Po zbytečném skluzu v pokutovém území se rozehrání pokutového kopu ujal Aaron Hunt a nekompromisní střelou k tyči otevřel skóre zápasu. O osm minut později bylo ale srovnáno. Po přízemní kombinaci a následném centru prolétl míč vápnem a dostal se až ke Stephanu Fürstnerovi, který neměl problém se zakončením.

V 62. minutě hosté senzačně otočili stav zápasu, když Petsos vypálil z přímého volného kopu ze střední vzdálenosti přímo k tyči a brankář Mielitz neměl šanci zasáhnout. V 70. minutě bylo znovu srovnáno. Po dalším nedovoleném zákroku v pokutovém území proměnil penaltu znovu Hunt, i když Grünovi chybělo k vyražení balónu opravdu málo. V samém závěru se ještě musel dvakrát vytáhnout brankář Grün, nicméně výsledek zápasu se již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele