12. kolo
18.11.2012 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Werder Brémy - Fortuna Düsseldorf 2:1

Proti dobře bránící Fortuně se brémský Werder prosazoval v rámci dvanáctého kola jen s velkou námahou, nakonec však domácí borci slavili výhru 2:1. Na Weserstadionu bylo k vidění velmi zajímavých devadesát minut, po jejichž vypršení se prodloužila nelichotivá série düsseldorfského celku již na sedm ligových zápasů bez výhry. Domácí fotbalisté sice jako první inkasovali branku, ve druhém poločase však dokázali stav otočit a posunout se tak v tabulce na průběžné sedmé místo.

Pro brémské mužstvo to byl první zápas od odchodu dlouholetého sportovního ředitele Klause Allofse. Proti hluboko zatáhnutému a vyčkávajícímu soupeři se Brémy velmi rychle a snadno chopily iniciativy. Po deseti minutách hry to však byla jedenáctka klubu ze Severního Porýní, která mohla oslavovat první vstřelenou branku. Jednalo se o vůbec první zajímavější kontr hostů: Kruse potáhl balon do vápna Zelenobílých, kde akci resolutně ukončil svým faulem Sokratis, za což byla Schaafova družina ztrestána pokutovým kopem. K tomu se postavil Langeneke, jenž svým úspěšným zásahem mohl oslavit svůj dvoustý start v dresu F95 tím nejlepším možným způsobem.

V úvodní čtvrthodině tak stihlo Schaafovo mužstvo ukázat své dvě tváře: Do útoku nebezpeční, avšak v defenzívě velmi nespolehliví. Na domácích fotbalistech byla patrná snaha o rychlé vyrovnání. Petersen a následně Elia však své šance prozatím neproměnili. Ochozy stadionu si pak mohly s úlevou oddechnout, že podobně špatně naložil se svou příležitostí na druhé straně Ilsö, jenž se zjevil před brankářem Mielitzem zcela sám, čímž se zranitelnost Werderu v obraně jenom potvrdila.

Do konce prvého poločasu se k zakončení dostali ještě aktivní Elia a hlavičkující Arnautovič - zejména ve druhém případě chybělo po zahraném rohovém kopu skutečně jen málo. Rakušanův pokus však bylo také to poslední, co v úvodní pětačtyřicetiminutovce stálo za zmínku. Po změně stran zařadilo domácí mužstvo ještě o jeden rychlostní stupeň výš. Hráči Fortuny se nyní již do hry prakticky nedostávali a jejich snahy o rychlé protiútoky ochably. Brémy byly za svou aktivitu odměněny již za šest minut. Z ostrého úhlu nacentroval do malého vápna Schmitz a Petersen svou hlavičkou bez problémů vyrovnal.

Fortuna se potácela, Werder chtěl více. Po vyrovnávací brance se rychle dostavily další nadějné příležitosti pro fotbalisty v zelenobílém: Po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně hříšník z první půle Sokratis, po hodině hry podruhé nedotáhl další Schmitzovu výzvu Petersen jen o vlásek. Giefer se pak musel činit jak proti jedovaté ráně Arnautoviče, tak v případě Eliovy dalekonosné střely. Elia sahal po svém gólovém zásahu i v minutě 74., kdy však z pěti metrů pálil zcela mimo.

Přesto bylo otázkou času, kdy se domácím povede vstřelit vítěznou branku. Situace se sice ještě stačila zkomplikovat vyloučením nedávného hráče Fortuny Lukimyy po jeho zákroku na Kruseho. Navzdory početní nevýhodě však brémští fotbalisté přetavili dosavadní převahu v kýžený gól: O vítězství rozhodl svým povedeným střeleckým pokusem mladý Belgičan de Bruyne, na jehož branku hosté odpovědět nedokázali.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

breeeeeeeeeeeeeeeeeeemy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele