33. kolo
11.05.2013 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - Eintracht Frankfurt 1:1

Fanoušci tradičního bundesligového Werderu Brémy si mohou zhluboka oddechnout. Díky výpomoci Bayernu Mnichov a 1. FC Norimber jim k uhájení prvoligové příslušnosti stačila i remíza s houževnatým soupeřem z Frankfurtu. Zachmuření tak budou právě Orli, kteří se tak v předposledním kole nechali přeskočit Freiburgem, a musí tak až do posledního kola bojovat o Evropskou ligu před znovuprobuzeným Hamburkem.

Naposledy hrály Brémy o udržení před 14 lety. A právě tehdy přišel do klubu Thomas Schaaf, jenž po výhře nad Schalke položil základní kámen k záchraně. Celé Brémy tak toužebně očekávaly, že něco podobného dokáže Schaaf zopakovat i po 14 letech. Trenérská ikona SVW od předešlého zápasu s Hoffenheimem neučinila žádné změny v základní sestavě. To hosté se museli obejít bez svého nejlepšího střelce Meiera, jehož na trávník nepustilo zranění vazů v kotníku. Nahradit jej musel Matmour.

Borci SVW se do svých hostů pustili s chutí: Již ve druhé minutě musel gólman Nikolov likvidovat střelu kapitána Fritze, po níž přišel nebezpečný rohový kop, na jehož konci byl jen těsně vedle tyče mířící Hunt. Tentýž hráč zanedlouho oslovil centrem zleva na středu stojícího Petersena. Hlavičkový pokus tohoto forvarda těsně přeletěl břevno. I nadále pak Brémy ze své aktivity nepolevovaly a Frankfurt se musel uchýlit k defenzivní hře. V první čtvrthodině ještě pálil po de Bruynově rohovém kopu těsně "nad" Hunt.

Po hektickém úvodu se začala partie pozvolna zklidňovat a ofenzíva brémské jedenáctky nenápadně slábla. Když se však Vehova družina začala osmělovat, inkasovala těžký direkt v podobě de Bruynovy branky. Gólová akce začala ve středu hřiště, kde v osobním souboji obstál Bargfrede, jenž pohotovou přihrávkou oslovil právě mladého Belgičana. Ten bez váhání zamířil do vápna, kde pak nedal Nikolovovi žádnou šanci. Hesenští se pokoušeli o promptní odpověď, avšak postrádali moment překvapení i kreativitu.

Následující minuty pak patřily autorovi prvního gólu - de Bruyne střílel i zaskakoval v obraně, čímž si vysloužil aplaus publika. Na straně hostů stihl do poločasové pauzy dát o sobě vědět Russ, jenž po Oczipkově centru hlavičkoval těsně nad břevno. Krátce po změně stran ohrožovali tutéž bránu brémští stopeři, kteří si dobře počínali při rohových kopech. Své šance však měli proměnit...

Po šesti minutách druhé půle totiž bylo vyrovnáno: Z ofsajdem zavánějící pozice se proti dvěma brémským borcům prosadil Matmour a vybídl k zakončení Lakiče, jenž už pouze dorážel do prázdné brány - 1:1. Hra se tímto přinejmenším vyrovnala, de Bruyne sám na všechno nestačil a chybující Sokratis mohl jen děkovat Lakičovi, jenž nepochopil Inuiovu myšlenku a nepotrestal tak jeho katastrofální přihrávku.

Frankfurtský tlak však sílil a Schaaf se odhodlal vyslat na hřiště nedávno ještě nemocného Junuzoviče. Šance pak střídala šanci. Nejprve mohl poslat Orly do vedení Jung, avšak z ostrého úhlu pálil zcela mimo. Poté se ve vápně Eintrachtu dostal do zakončení Petersen, který rovněž netrefil prostor mezi tyčemi. Na Weserstadion však poté dorazily příznivé zprávy z Düsseldorfu a Mnichova - brémští fotbalisté v ten moment drželi v ruce místenku do příštího ročníku prvoligové soutěže.

Brémy se i tak vzorně bily o vítězství, jímž by zachování prvoligové příslušnosti před vlastními fanoušky korunovaly. Zle tak svého soupeře trápili - zejména pak skrze rohové kopy. Na hřišti bylo živo až do posledního možné chvíle, avšak skóre se již neměnilo. Brémy teď čeká mocné vydechnutí, po němž zřejmě budou muset přijít nutné změny v týmu, aby se podobné drama za rok neopakovalo.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
ManUnited

To ten Gebre už ani nehraje v základu ?

Reagovat
smazaný uživatel

tam se dejou veci

Reagovat
Sw!fty

hrál tužku a říkal si o to

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele