26. kolo
15.03.2013 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Fortuna vedení neudržela a odváží si z Volkswagen Areny bod

Nováček potvrdil dobrý výkon z Allianz Areny a na hřišti Wolfsburgu se ujal vedení, hubený náskok ovšem neudržel a nakonec si do Severního Porýní-Vestfálska veze remízu 1:1. Ani jedna strana tak svoje prokletí nezlomila.

Podle očekávání měl koncernový tým od první minuty navrch a diktoval tempo hry, bez Diega a Ivana Perišiče ovšem VfL postrádalo dostatek ofenzivní invence a výborně takticky připravená Fortuna tak měla situaci značně usnadněnou. Výsledným produktem byl spíše boj od vápna k vápnu než pohledný fotbal. Alespoň trocha vzrušení byla k vidění po střelách z dálky, ale Bolly úspěch neoslavil.

To samé platilo po devatenácti minutách pro skákavou ránu Rodrígueze, jehož pokus si to nasměroval pouze do levé tyče Gieferovy svatyně! Wolfsburg se snažil za každou cenu ohrozit branku houževnatě bojujícího nováčka, avšak Vieirinha zpoza vápna nedokázal přízemní pokus namířit do vymezeného prostoru. Ve 37. minutě pak z ničeho nic udeřilo na opačné straně: Bellinghausen rozdal do strany na rozběhnutého Kruseho, ten odcentroval do ohně a Bolly z bezprostřední blízkosti placírkou otevřel skóre - 0:1! Odpověď ve zbytku prvního dějství nepřišla.

Zatažená ruční brzda se po změně stran přeci jen odbrzdila a rázem bylo před oběma brankami pořádné rušno. Nejdříve těsně za vápnem natáhl Vieirinha, jeho snaha se však opětovně do vymezeného prostoru nevešla. Krátce nato však Orozco nastartoval Oliče, jenž potvrdil dobré rozpoložení a střelou ke vzdálenější tyči zaslouženě srovnal na 1:1. Aktivita Vlků se tímto ještě zvýšila.

Dokumentovat to mohl opět Olić, který se tentokráte obsadil do role asistenta, ovšem Dost nedokázal z bezprostřední blízkosti jeho nabídku zužitkovat! Aktivní Vieirinha poté opět neuspěl, zatímco na opačné straně udělal pár rychlých kroků do středu Bolly, následně však z pokutového území do branky nemířil. Postupem času se převaha VfL rozmělnila a naopak po hodině hry mohl poslat Fortunu opět do vedení technickou ranou zpoza vápna Tesche, jeho pokus si to ale namířil do břevna domácí branky! Nadějnou příležitost měl i Kruse, nedůrazné zakončení ovšem Benaglio chytil.

Hodně aktivní byl na domácí straně Rodríguez. Ze standardky našel švýcarský reprezentant hlavu střídajícího Schäfera, ten ale zády k brance nehlavičkoval přesně. Už v nastavení pak Balogun oslovil na malém vápně Schahina, efektní zakončení však Benaglia nepřekvapilo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vitisport to vidí na 02????? Nemyslí to doufám vážně??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...no asi to myslely dobře

Reagovat
smazaný uživatel

na tenhle match se nedá vsázet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele