16. kolo
08.12.2012 15:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Schalke 04 3:1

Díky vysokému nasazení, koncentrovanosti a Ibiševičově hattricku slaví VfB Stuttgart svou třetí bundesligovou výhru v řadě, kterou se bodově dotáhlo na svého pokořeného soupeře Schalke 04. Fotbalisté z Gelsenkirchenu se ve švábské metropoli prezentovali velmi vrtkavou defenzívou a nevyužili zaváhání konkurenční Borussie Dortmund. Závěr podzimu tak nezastihl Königsblauen v oslnivé formě.

Pouhých dvaačtyřicet hodin po pohárové partii s Molde vstoupili Švábi do odpoledního klání velmi svěže. Po dvou minutách bylo na půli hostů k vidění slibné přečíslení "čtyři na dva". Traoré oslovil vzdušným passem Ibiševiče a bosenský střelec otevřel gólový účet utkání. Netrvalo tedy dlouho a už musel brankář Hildebrand v souboji se svým bývalým zaměstnavatelem lovit balon ze sítě. Na svou rychlou branku domácí tým nijak rychle nenavázal - Holzhauserově střele chyběl jen kousek.

A tak se do hry mohlo postupně dostat i Schalke. O vyrovnání nejvíce usiloval americký reprezentant Jones, jenž pak svým milimetrově přesným passem našel Maricu. Rumun pak pravačkou vyrovnal na 1:1. Vyrovnání vneslo do řad Königsblauen klid a následující momenty se tak mohly nést ve znamení mírně herní převahy hostující jedenáctky. Fuchsův přímý kop a Huntelaarův pokus z ostrého úhlu však zůstaly jedinými zajímavějšími pokusy S04.

Bylo to Labbadiovo mužstvo, kdo před poločasovou přestávkou rozvlnil síť soupeřovy brány. Poté, co Fuchs ve svém vápně nešikovně přitlačil Gentnera, následoval domácí pokutový kop. Z něho trefil Ibiševič pravý roh a poslal svůj tým do opětovného vedení. Poločasový stav 2:1 vydržel i po Draxlerově střele těsně nad břevno stuttgartské svatyně a zejména po Harnikově ztroskotání na Hildebrandovi. Po změně stran to bylo domácí mužstvo, které s vedením v zádech podnikalo ofenzivní výpady.

Boka vyslal Gentnera svou přihrávkou na steč soupeřovy brány, avšak snaha německého záložníka byla zmařena pro domnělý ofsajd. Z podobné situace také padl třetí stuttgartský gól: Tentokrát to byl Gentner, kdo přihrával na Holzhausera. Ten si na Hildebranda ještě nepřišel, ale u odraženého balonu byl včas instinktivně si počínající kat Ibiševič, jenž bez problémů dovršil svůj hattrick.

Schalke se pochopitelně pokoušelo vyvinout na svého soka silný tlak, proti dobře bránícím Švábům to však šlo jen s velkými obtížemi. V 64. minutě si Ulreich pohlídal Draxlerovu hlavičku. Pak dal o sobě také vědět rozhodčí utkání, jenž se nezdráhal udělit hned dvě červené karty. Ta Jonesova byla přinejmenším velmi sporná. Do závěrečného hvizdu se nic významnějšího nepřihodilo. A protože pro Ulreicha nebyly vážnějším ohrožením ani šance Holtbyho a Huntelaara, skončilo utkání výsledkem 3:1.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele