4. kolo
23.09.2012 17:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Hannover 96 3:1

Statečný 1899 Hoffenheim vyválčil na domácí půdě první tři body sezóny a utnul tak negativní sérii osmi zápasů v řadě bez výhry. Situaci jim však tentokrát výrazně usnadnil soupeř z Hannoveru - Šestadevadesátk dělaly nadšeně bojujícím fotbalistům TSG jen kompars. Babbelovi svěřenci se naopak nezalekli ani první inkasované branky, kterou "zařídil" Delpierre, jenž si dal vlastní gól. Ten jej ale nakonec mrzet nemusel...

Hoffenheimští se hned od úvodu chopili iniciativy a ber rozpaků si hledali co nejkratší cestu k soupeřově svatyni. Dolnosasové se však zkonsolidovali v obraně a tak pro ně pokusy domácích zprvu nebyly žádným vážnějším nebezpečím. Na své spolehlivé počíná v defenzívě však Rudí nedokázali nijak navázat v činnosti směrem dopředu. Jejich hra byla příliš komplikovaná a navíc se dopouštěli mnoha zcela zbytečných ztrát, takže nikterak neprověřili náhradního brankáře Casteelse.

A tak za hosty potřebnou práci vykonal nešťastník Delpierre: Francouz hodlal rázně odvrátit Rauschův prudký levý centr do vápna, zamířil však neomylně do vlastní sítě. Casteels reagovat nemohl - 0:1. Dolnosaská radost však nevydržela dlouho, neboť již po pár sekundách vzal vše do svých nohou Johnson. Záložník amerického původu se na levém kraji hřiště zmocnil balonu a zamířil si to s ním přímo do hannoverské šestnáctky, kde po nádherném obstřelení Zielera umístil míč ke vzdálenější tyči. První dějství toho více nenabídlo a tak se od úvodního hvizdu druhé pětačtyřicetiminutovky začínalo de facto od nuly.

Obraz hry v úvodu druhé půle nebyl nijak překvapivý: Domácí se snažili prosadit aktivní hrou a rychlou rozehrávkou, naproti tomu hannoverští se nikam nehnali a spíše čekali na chyby soupeře. Ve třiapadesáté minutě poslal Schmiedebach po svém tvrdém zákroku k zemi Usamiho na hranici pokutového území a z následného přímého kopu vystrašil Zielera svou jedovatou střelou Rudy. A Hoffenheim hrozil i nadále a přitlačil svého rivala k jeho šestnáctce. Na hoffenheimský tlak dokázal odpovědět pouze Ya Konan, jenž se po svém výborném uvolnění dostal k zajímavé střele - ta však prolétla zcela vedle pravé tyče brány TSG.

Šestadevadesátky zařadily vyšší rychlostní stupeň, nadále je však limitovala nepřesnost v přihrávkách. Zvýšenou aktivitu hostů Babbelovi svěřenci tak jako tak pocítili, najednou se k bráně hostů nedostávali tak snadno. Hoffenheim hrozil nejvíce z rohových kopů - ty si ale reprezentační gólman Zieler pohlídal. Trenér Slomka však mohl být spokojen snad právě pouze s tímto brankářem, jelikož ostatní fotbalisté ve vínových dresech působili opět velmi mdlým dojmem a umožnili domácím borcům znovu sahat po třech bodech. Velkým oživením byl příchod Salihoviče s Derdiyokem. Právě druhý jmenovaný byl po své pohotové střele z hranice vápna na dosah úspěšnému zásahu, avšak proti byl opět vynikající Zieler, jenž vytáhl ze svého repertoáru nádherný reflexivní zákrok.

To nic neměnilo na skutečnosti, že bylo před brankou Dolnosasů pořádně dusno a jeden rohový kop hráčů v modrém střídal druhý. Na domácích byla jasně patrná touha po prolomení prach mizerné série a prvním vítězství v sezóně. Ve dvaaosmdesáté minutě došlo k tomu, co už beztak dávno viselo ve vzduchu: Volland se prosadil na levé straně, odkud nacentroval přes pokutové území až k Salihovičovi. Bosňanovu hlavičku odvracel Zieler již za brankovou čarou - 2:1. Stejně jako v prvém poločasu mohlo dojít k velmi rychlé gólové odpovědi, když mohl po zaváhání brankáře Casteelse dorážet Abdealloue. Norský reprezentant se ke střele nedostal, protože byl zřejmě nedovoleně zastaven právě chybujícím Casteelsem.

Hannover nehrál ten podvečer vůbec povedené utkání, k vyložené šanci se dostat nedokázal a poté, co otevřel obranu a vrhl své síly do ofenzívy, přišel třetí gól na cestu domů. Nejdříve velkou šancí pohrdl Derdiyok, avšak v nastavení byl osud Dolnosasů zpečetěn: Volland dokázal po své krásné individuální akci najít zcela volného Williamse, jenž pohodlně zavěsil do prázdné brány. TSG se tak může odrazit ode dna, naopak H96 si bude muset rozpomenout na svá nedávná povedená utkání.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele