33. kolo
11.05.2013 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - VfB Stuttgart 1:2

V předposledním kole si chtělo Schalke definitivně zajistit čtvrtou pozici. K tomu potřebovalo porazit VfB Stuttgart. Takový byl naplánovaný scénář - realita však byla zcela opačná. Finalista letošního DFB-poháru si spravil chuť po nevydařených předešlých zápasech a týmu z Gelsenkirchenu zle zkomplikoval situaci v boji o postup do předkola Ligy mistrů.

Trenér domácího mužstva Keller se musel obejít bez vykartovaného Draxlera. Naopak do hry se mohl opět zapojit Farfán a šanci dostali i Höger s Fuchsem, kteří nahradili dvojici Neustädter-Kolasinač. To Stuttgart mohl využít kvalit střelce Ibiševiče a k radosti fanoušků švábského celku se v základní jedenáctce objevil i kapitán Tasci.

Hned od úvodního hvizdu bylo na hřišti Veltins arény pořádně rušno - hrálo se v dobrém tempu a hra se přelévala ze strany na stranu. O něco cílevědoměji a organizovaněji však působili domácí. O to překvapivěji se o první vyloženou gólovou šanci postarali borci VfB, když na Molinárův centru naskakoval Ibiševič. Bosňan hlavičkoval jen těsně nad svatyni Königsblauen. Bylo to však jasné varování, které si Knappen příliš k srdci nevzali. Ve 24. minutě již šli Švábové do vedení, když potrestali Högerovu ztrátu balonu na středové linii. Boka pak našel volného Ibiševiče, jenž otevřel gólový účet.

Na tahu tak byli domácí. Jako první mohl vyrovnat Uchida, avšak z dobré pozice pálil k oblakům. Na první vyloženou šanci svého týmu si tak museli fanoušci S04 počkat do 39. minuty, kdy Ulreichovu pozornost a mrštnost vystavil tvrdé zkoušce nebezpečně střílející Jones. Německý brankář však obstál a do konce prvního dějství již práci neměl, jelikož Königsblauen se uchýlili k zoufalým střelám z dálky. Poločasové vedení hostů tak bylo zasloužené.

Druhé dějství zahájilo Schalke tak, jak ukončilo poločas první. K vidění tedy byla velká snaha domácího celku, která však byla doprovázena nepřesnostmi v přihrávkách. Stuttgartská obrana působila kompaktně a mnoho prostoru soupeři nedovolila. Švábové se jen zřídka dostávali k soupeřově svatyni, ale když už se tak stalo, vždy působily takové výpady nebezpečněji než ofenzivní manévry domácích. Poté, co vyzkoušel Hildebranda z ostrého úhlu Traoré, se k dorážce do odkryté brány dostal Ibiševič. Jen kvůli Bosňanově zkratu se skóre neměnilo.

Stuttgartské střelecké eso však vše odčinilo po pouhých šesti minutách, kdy domácí obrana dala Molinárovi až příliš mnoho prostoru, a po Gentnerově přihrávce se Ibiševič objevil v další tutové šanci. Tentokrát již zachoval chladnou hlavu a napodruhé zarmoutil návštěvníky Veltins arény. Pro Schalke to bylo dvojnásob hořké, jelikož chvíli před touto brankou měl na noze vyrovnání Huntelaar, jenž pouze orazítkoval tyč.

V 78. minutě našel Fuchs svým přímým kopem zcela nebráněného Matipa, jenž z bezprostřední distance stuttgartskou svatyni netrefil. S04 tak muselo vše vsadit na ofenzivní kartu. Knappen byli za svou snahu odměněni jedním gólem, jenž obstaral hostující Niedermeier. Ten do vlastní sítě nekompromisně nasměroval Huntelaarův centr. Na tom, že si Stuttgart odvezli z Gelsenkirchenu nečekané tři body, to však již nic nezměnilo.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

chcel som dat over 2,5 ale kurz je slaby preto dufam ze bude 3,5, tri budu urcite, jeden musia dokopat! big bet

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele