18. kolo
18.01.2013 20:30 CET
5 : 4
(1:0)

Reportáž

Reklama na bundesligu! Schalke nakonec přestřílelo Hannover 5:4

Německá bundesliga si na začátek jarní části snad ani nemohla vysnít lepší představen. Mezi Schalke a Hannoverem se odehrála nevídaná přestřelka, kterou nakonec po zásluze těsně ovládli die Knappen.

Zatímco Raffael se musel, jakožto nová posila Schalke, prozatím spokojit s místem na lavičce náhradníků, neboť jeho předpokládané místo v sestavě stále obhospodařuje Lewis Holtby, Johan Djourou se na druhé straně rázem postavil do stoperské dvojice s krajanem Mariem Eggimannem. Na zkušeného Hagguiho tak místo nezbylo, stejně dopadl i Abdellaoue, jehož pozici zaujal pro změnu Sobiech.

Švýcarské duo nedostalo ani ten nejmenší prostor na rozkoukání a hned od prvního fouknutí do píšťalky muselo odolávat jednomu nájezdu za druhým. Aktivitou oplýval především na pravé straně Farfán, který do pokutového území posílal jeden nadýchaný centr za druhým. Ve třetí minutě rozehrával peruánský expres rohový kop, balón našel ve vápně Högera, tomu ale pokazil radost skvělý reflex Zielera!

Ani důrazné varování ovšem hostující družinu neprobudilo. Hned nato poslal Farfán do vymezeného prostoru další nabídku, na kterou sice tentokráte Marica nedosáhl, ale Draxler už dokázal kulatý nesmysl hlavou zasáhnout, nemířil však přesně. Rumunský útočník dostal záhy možnost na reparát, když mu narýsoval za obranu parádní pas Holtby, ani druhou možnost však nevyužil podle představ a v časové tísni branku netrefil. Postupem času se tempo hry přeci jen zklidnilo, 96ky zahustily střed pole a k vidění byla urputná přetahovaná, jež nabízela pouze kupu nedovolených zákroků...

Promrzlé obecenstvo vyprodané Veltins Areny tak znovu rozohnil až po půlhodině hry vyvedený únik Schlaudraffa, hostující šikula však celou akci zakončil pouze centrem do připraveného Hildebranda. A to bylo ze strany H96 všechno. Naopak minutu před odchodem do kabin prodloužil Eggimann autové vhazování Fuchse jen za sebe k Farfánovi, který se neukvapil a nekompromisní ranou otevřel skóre - 1:0.

Jestliže se Holtbymu krátce před odchodem do kabin nepodařilo z nadějné pozice zamířit do prostoru branky, tak po obrátce se ten samý hráč obsadil do role nahrávače a Draxler si už věděl rady o mnoho lépe - 2:0. Tehdy však šlo teprve o předehru dalšího dění... Za pár okamžiků se po standardce dostal odražený míč k Pintovi, jehož rána, za nemalé pomoci Neustädtera, doplachtila až do sítě domácí branky - 2:1.

Další zvrat nastal v šedesáté minutě. Chahed se prosmýkl po pravé straně, následný centr propadl na zadní tyč k Husztimu, který nasměroval křížnou přízemní střelu nekompromisně ke vzdálenější tyči - 2:2. Mohlo se začínat od nuly! Königsblauen se však nevzdali a zanedlouho opět vedli: Höger zpracoval dlouhý míč pro Holtbyho, ten mu vrátil a bývalý středopolař Aachenu propálil Zielera potřetí - 3:2. V 67. minutě vyslal Neustädter ideální pas za obranu na Maricu, který z mírného úhlu poslal mičudu ke vzdálenější tyči - 4:2. Naděje Dolnosasů se tak znovu rázem smrskly na bod mrazu.

Skandující diváci se však ještě ani nestačili uklidnit a na ukazateli skóre se opět měnily číslovky, pro změnu ve prospěch Slomkovy party. Diouf sklepl vysoký balón pro Husztiho, který parádní ranou pod břevno snížil na 4:3. Senegalský kanonýr mohl hned vzápětí srovnat krok, ale z vyložené pozice mířil o chlup vedle! Definitivně rozhodnout mohl střídající Barnetta, ale hlavičkoval pouze do Zielera.

Tři minuty před koncem si pak na opačné straně Huszti s Dioufem úlohy vyměnili, avšak druhý jmenovaný nedokázal najít prostor ohraničený třemi tyčemi! Záhy utekl po pravé straně Farfán a celou akci ještě vyšperkoval pasem na zcela volného Holtbyho, který tak mohl brankou oslavit svůj velmi podařený výkon - 5:3. Konečné slovo si vzal Diouf, jenž vystřihl z hranice vápna dech beroucí "nůžky" a zakončil tím parádní mač na 5:4. Schalke je tak zpátky.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle byl neskutěčně nádherný zápas..Víc takových a bude to paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Ten druhý poločas musel být úžasný!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to bol zapas

Reagovat
cerwi

pěkný.... Bundesliga je super. 100% lepší než nějaká PL

Reagovat
cerwi

omlouvám se PD

Reagovat
smazaný uživatel

omlouvam se Corgon liga

Reagovat
smazaný uživatel

omlouvam se Gambrinus liga

Reagovat
Bayernista18

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xwvdn4_bundiesliga-schalke-04-vs-hannover-96-5-4_sport#from=embediframe

Borec nakonec. Mame Diouf to trefil krásně, jen škoda, že to nebyl třeba vyrovnávací gól...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele