31. kolo
28.04.2013 17:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Schalke smetlo HSV a nadále drží čtvrté místo ve svých rukou

Přístavní tým se sice na hřišti gelsenkirchenského rivala záhy ujal vedení, ovšem ještě do pauzy náskok prohospodařil a nakonec si odváží vysokou porážku 4:1. Mezi oběma celky se tak zvětšil rozestup na pět bodů.

Rafael van der Vaart se i přes neustávající problémy se stehenním svalem objevil s kapitánskou páskou na trávníku a jeho přítomnost se hned záhy ukázala jako velmi přínosná. Právě nizozemský reprezentant našel od rohového praporku na zadní tyči hlavu Westermanna, jenž vrátil kulatý nesmysl do ohně a Jansen přes Neustädtera hlavou otevřel skóre - 0:1.

Modla hostujících fanoušků byla vidět i nadále, avšak volný přímý kop nasměrovala jen do nachystané barikády Königsblauen. Poté se však van der Vaart podepsal pod ztrátu míče, čehož Horníci využili k bleskovému protiútoku, Huntelaar ještě rozdal mičudu do strany na Bastose, který přízemní střelou ke vzdálenější tyči srovnal na 1:1. Tento moment dodal S04 potřebné sebevědomí...

...to se projevilo ve 21. minutě, kdy Huntelaar po autovém vhazování šikovně oslovil Draxlera, který mu následně míč vrátil před branku a obrat byl rázem dokonán - 2:1! Domácí převaha byla tou dobou už jasně patrná a Rothosen se zuby nehty bránili seskupení před vlastní šestnáctkou. Hodně vidět byl také Raffael, jehož centr mířící na Huntelaara nejdříve zastavil Westermann a následně bývalý hráč Herthy nedokázal z těžké pozice ideálně zakončit. Velkou možnost měl po Bastosově pasu sám uzdravený střelec, ovšem na Adlera nevyzrál! Brankář HSV senzačně zlikvidoval i hlavičku Jonese!

Stejný obraz hry byl servírován i po změně stran. Die Knappen měli balón častěji na svých kopačkách, ovšem zbytečnými chybami při rozehrávce se připravovali o možnost ohrozit Adlera. To se podařilo až Raffaelovi, jehož nadýchaný centr našel ve vápně hlavu Huntelaara a bývalý strážce leverkusenské branky byl prostě jednoduše bezmocný - 3:1. Bastos sice následně s přízemní střelou neuspěl, ovšem rovněž dobře hrající Draxler poslal před branku nebezpečný centr, který Adler vyrazil přesně na hlavu Huntelaara, jenž zvýšil na 4:1. O bodovém rozdělení tak bylo definitivně jasno.

Ani pohodlné vedení ale domácí od dalších nájezdů neodradilo. Byl to právě teprve 19letý odchovanec hornického týmu, kdo se hnal tváří v tvář na Adlera, toho však napoprvé nepřekonal a druhý střelecký pokus na brankové čáře zneškodnil obětavý Westermann!

Emoce na hřišti doslova tryskaly... Jedním z nejvíce "infikovaných" byl zoufalý René Adler, který si po střetnutí s Michelem Bastosem vysloužil od sudího Sippela pro oba aktéry žluté napomenutí. Sedm minut před koncem mohl přidat pátý hřebíček do rakve Raffael, avšak z úhlu na skvěle reagujícího strážce hamburské svatyně nevyzrál! Uzdravený Huntelaar si tak připsal premiérový letošní hattrick!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Rudněvs

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne Jiracek uz zase v zakladu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele