23. kolo
23.02.2013 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Schalke nakonec přeci jen bere proti Fortuně důležité tři body

Možná až nečekaného dramatu se dočkali fanoušci ve Veltins Areně, kde jejich oblíbenci nad Fortunou dlouho vedli, nakonec se však po přestávce na povinné vítězství ještě pořádně nadřeli. Do role spasitele se možná překvapivě obsadil Joël Matip.

Předzápasové sliby byly z pohledu gelsenkirchenského celku dodrženy a Schalke mělo od prvního uvedení míče do hry neustálou územní převahu. Kompaktní a nesmírně elastická obranná hráz Fortuny ovšem plnila svoji úlohu na jedničku a domácí ofenzivní nájezdy tak vytrvale narážely... Tento fakt se snažil změnit hlavně Farfán, který svým pohybem dělal soupeři neustále obrovské problémy.

Výrazněji o sobě dal peruánský křídelník vědět po osmi minutách, kdy vrátil na Högera, ten však zamířil jen do boční sítě! Krátce nato se před Gieferem ocitl Farfán osobně, avšak bezbrankový stav se ani tentokrát neměnil! Do třetice Farfán natáhl zpoza vápna a přízemní tečovaná rána (Bodzek)se opřela do levé tyče Gieferovy branky! Zkoušel to i Huntelaar, jeho snaha ale byla pro změnu zablokovaná. Na opačné straně premiérově zahrozil ve 24. minutě střídající Schahin (po dvanácti minutách nahradil zraněného Reisingera), dalekonosný pokus byl ovšem nepřesný.

Oproti předchozím zápasům ne tolik výrazný Bastos se rovněž připomněl, avšak hlavou z bezprostřední blízkosti na hostujícího brankáře recept nenašel, navíc byl Brazilci pískán nedovolený zákrok na Bodzeka. Nakonec však toužebné vysvobození pro die Knappen přišlo: Farfánovu standardku prodloužil na zadní tyči Jones na Matipa, který už měl snadný úkol - 1:0.

Aktivita Königsblauen se po krátkém oddechu postupně rozplynula. Zanedlouho navíc přišel pro domácí tvrdý direkt: Bellinghausen zatáhl kulatý nesmysl po levé straně, následně předal Schahinovi, ten oslovil Lambertze, jenž poté vrátil na prvně jmenovaného, který z malého vápna srovnal na 1:1. Z tohoto momentu se domácí ekipa začala vzpamatovávat až po hodině hry, kdy hrozila zejména dalekonosnými pokusy z produkce Bastose a střídajícího Raffaela, ovšem Giefer se zrovna dvakrát nezapotil. To ostatně platilo i o nedůrazném a málo přesném pokusu Huntelaara.

Nakonec se však S04 dočkalo. Raffael rozehrál volný přímý kop, jenž se i se štěstím dostal k Bastosovi, který balón následně propasíroval na nehlídaného Matipa, ten se na malém vápně otočil a bez větších problémů zaznamenal svoji druhou branku v utkání - 2:1.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
johnn

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke zahrali v turecku velice sympaticky... 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele