15. kolo
01.12.2012 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 1:1

Po vítězství lačnící Schalke se musí spokojit s remízovým výsledkem z domácího utkání s Gladbachem. Ten se ve Veltins-Aréně prezentoval pozornou defenzivní činností a z minima vytěžil maximum v podobě de Camargovy branky. Königsblauen si došli alespoň pro bod, když se o vyrovnání postaral Draxler. Beztak budou v táboře S04 hovořit o dvou ztracených bodech.

Trenér domácího výběru Stevens se odhodlal postavit mezi tyče dosavadní brankářskou dvojku Hildebrandta na úkor mladšího Unnerstalla, jenž musel své místo uvolnit, aniž by jej postihlo zranění. O důležitosti tohoto utkání pro Knappen pak svědčí nasazení "prvního sledu" hráčů: Na trávníku se objevili Draxler, Holtby a Matip. Na straně hostů žádná větší rošáda oproti předešlému kolu zaznamenána nebyla.

V úvodních třiceti minutách byly k vidění jen šance Königsblauen: Těsně vedle pálil Holtby a Huntelaar zaměstnal ter Stegena povedou ranou z pětadvaceti metrů. Krom toho musela obrana Hříbat odvracet rohové kopy a eliminovat dravé průniky aktivních křídel Draxlera i Farfána. Po půlhodině hry vyslal Holtby svůj další pozdrav směrem na svatyni hostů, v minutě 40. pak rozvlnil Farfán jen boční síť. Před odchodem do kabin naservíroval Fuchs vzdušný balon naskakujícímu Jonesovi. Američan na míč jen o vlásek nedosáhl a Draxler si s následnou dorážkou vůbec neporadil.

A tak fotbalisté S04 nevytěžili ze své výrazné herní převahy v prvním dějství zhola nic. Mönchengladbach podával v defenzívě velmi stabilní výkon, na hru směrem dopředu však hostující jedenáctka zcela rezignovala. Oněch pár pokusů o rychlý brejk dokázali hráči v modrém bez problémů zpacifikovat a Hildebrandt zůstal takřka bez práce. Na druhou stranu se Hříbatům nejednou povedlo vystavit domácí útočníky do ofsajdu a povětšinou držet svého protivníka na distanc od své brány.

Hned od začátku druhého poločasu za to opět pořádně vzala zejména obě domácí křídla. Draxler si dobře všiml na pravé straně volného Peruánce, jenž však po prvotřídním obehrání tří protihráčů zmeškal vhodný moment pro zakončení. Obraz hry se nadále nijak nelišil od toho z první půle. Schalke svého soupeře zatlačila na jeho obrannou polovinu, avšak mezírek v pevné obraně Gladbachu bylo pomálu.

Do nadějného hlavičkového zakončení se po rohovém kopu dostal Neustädter, mířil jen těsně nad pravý roh brány. Minutu nato přinutil ter Stegen k aktivitě fotoreportéry, když se ukázkově vytáhl po Draxlerově nebezpečném centru do malého vápna. Utekla hodina hry a stále se marně čekalo na první střelu na bránu borců z Mönchengladbachu. Ti si však na svůj světlý okamžik trpělivě počkali a hned se po něm měnilo skóre utkání: Ve své obranné půli si Matip troufl poslat ne právě bezpečnou křížnou přihrávku. Za to měl být Kamerunec společně se svými kolegy zle potrestán. Míče se zmocnil Marx, jenž přihrávkou rychle oslovil de Camarga. Ten pohodově zakončil.

O rychlou odpověď se pokusil Draxler, avšak pozorný ter Stegen jeho dalekonosnou střelu dokázal jednou rukou vytěsnit za bránu. O pár okamžiků později měl mladý hostující gólman štěstí, když Jones hlavičkoval po přesném Fuchsově centru přímo do jeho náručí. Aktivita domácího celku začala postupem času pozvolna opadat a po další chybné přihrávce Matipa se nervózní publikum projevilo s hlasitým pískotem. A to měla být psychická odolnosti fanoušků S04 zkoušena ještě více: Z bezprostřední vzdálenosti pálil Jones zoufale vysoko nad břevno.

Königsblauen si však nezasloužili prohrát a fotbalová spravedlnost se tentokrát dostavila. Vystřídavší Pukii si všiml na levé tyči číhajícího Draxlera a mladý záložník dopravil balon za brankovou čáru. A protože trenér hostů Favre stihl ještě takticky vystřídat a prodloužení žádnou dramatickou situaci nenabídlo, skončilo utkání remízou 1:1.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

ses vocas ze pises tipy svoje v eurolize vim co das

Reagovat
patrikhm

Ty máš co mluvit vo vocasech, když furt tipuješ jenom dvě ligy z 8 možných

Reagovat
smazaný uživatel

to jako ty mne?proc bych mel tipovat vsechno???

tipuji jen to co mne zaujima...vis???

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach předvedl nekoukatelný fotbal...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele