4. kolo
22.09.2012 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Bayern Mnichov 0:2

Schalke 04 na domácí půdě nedokázalo zastavit rozjetou bavorskou mašinu a musí se vyrovnat s porážkou 0:2. V prestižním duelu tahali Königsblauen jednoznačně za kratší konec a snad kromě závěrečných minut prvé půle pouze reagovali na iniciativu mnichovského Bayernu, jenž drží skvělou sérii vítězných zápasů. O obě slepené branky utkání se postarali mladí němečtí reprezentanti Tony Kroos s Thomasem Müllerem. Po jejich těžkém direktu Schalke možná předčasně složilo zbraně.

Hned po několika úvodních minutách bylo jasné, že ve Veltins-Aréně bude k vidění fotbal na velmi vysoké úrovni. Na počáteční smělou hru Königsblauen navázali hosté svou precizní kombinační hrou a nejednou nebezpečně pronikali do vápna S04. Pokaždé však něco chybělo: jednou Robbenova rozhodnost, podruhé půl kroku k zakončení Kroosovi. Následovala intenzivní taktická partie, jež byla ozdobena kombinačním biliárem na kopačkách borců obou mužstev. Nad útočnými snahami však dominovaly obrany (zejména ta domácí).

První skutečně velkou šanci ke skórování měl na svědomí Mandžukič a nutno dodat, že Chorvat musel přitom své svědomí zpytovat. Kroos jej totiž velmi dobře vybídl k pohodlné hlavičce - útočník FCB však v bezprostřední blízkosti selhal a trkl míč vysoko nad. Zanedlouho se k hlavičkovému pokusu dostal i Draxler - mladý záložník však byl v záklonu a uspět nemohl. Po půlhodině hra mírně upadla a týmy se jen sporadicky dostávaly do nebezpečněji vypadajících pološancí. V 39. minutě se svého prvního většího zákroku dočkal brankář Neuer, jenž efektně zlikvidoval nadějný střelecký pokus Farfána.

Německý reprezentační brankář se musel mít v závěrečných chvílích prvého poločasu na pozoru. Schalke totiž své hosty zamklo v obranné polovině a nebezpečně zatápělo bavorské defenzívě. Velmi blízko skórování byl Jones, avšak Američan na malém vápně trefil pouze šťastně stojícího zadáka FCB. A tak se oba celky odebraly do kabin za bezbrankového stavu. První pětačtyřicetiminutovka nabídla velmi kvalitní kopanou, která však oproti všem očekáváním zatím příliš nebavila.

O co byli diváci v první půli ochuzeni, to jim aktéři zápasu bohatě vynahradili v dějství druhém. Po osmi minutách nejprve přišel vynikající Badstuberův centr zleva, jenž našel nebezpečně hlavičkujícího Müllera, jehož pokusu chyběl jen decimetr. Jednalo se však o vážné varování, které si Stevensovi svěřenci k srdci nevzali. O pár momentů později již Unnerstall lovil balon ze své sítě. Gólová akce opět začala na levé straně, pak se míče zmocnil Müller, jenž trpělivě vyčkal na vhodný moment pro přihrávku na nabíhajícího Kroose. Druhý jmenovaný se pak blýskl technickou střelou k tyči.

Fanoušci Schalke ani nestihli první branku rozdýchat a už se museli vyrovnávat s dvoubrankovým mankem jejich idolů v modrém. Za svou skvělou přihrávku na první branku byl Müller odměněn vlastním úspěšným zásahem, když po obehrání statické domácí obrany chladnokrevně poslal balon za brankovou čáru, čímž potvrdil svou současnou fazónu. Opaření Königsblauen byli na ručník a šance FCB se začaly množit téměř exponenciální řadou. Záhy po své trefě mohl Müller své statistiky obohatit o další zásah - jeho lehce tečovaný pokus prolétl těsně kolem levé tyče domácí svatyně.

Pak nebyl od své první branky daleko Martinéz, avšak poté, co Unnerstall na poslední chvíli odvrátil nebezpečný míč po zahrávaném přímém kopu, chybělo španělskému hráči půl kroku k pohodlné dorážce. V 81. minutě se na druhé straně hřiště mohl o zdramatizování duelu postarat po Badstuberově zaváhání Farfán, avšak Peruánec na pozorného Neuera nevyzrál. Až na Huntelaarovu ojedinělou střelu to bylo ze strany Königsblauen vše a tak mohli Bavoři celkem bez starostí dokopat toto utkání, po kterém vezou z Gelsenkirchenu zasloužené tři body.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady budu fandit Schalke mohli by vyhrát těsným rozdílem např. : 2:1

Ale něco mi říká že Bayern to zvládne a vyhraje 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Bayern! 2 x Robben

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 - Robben, Mandžukič

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern si se Schalke 04 poradí a vyhraje 1-4

Reagovat
smazaný uživatel

Nj forma je tady.Soupeři to budou mít s námi těžké.Schweni,Kroos,Muller nej hráči zápasu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele