9. kolo
27.10.2012 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Norimberk 1:0

FC Schalke 04 zůstává i po zápase s Norimberkem na vítězné vlně, ač se jeho fotbalisté v devátém kole pro povinné tři body nad očekávání nadřeli. Hubenou výhru Stevensovy jedenáctky zajistil až v pokročilém stádiu utkání Farfán. Hosté byli tentokrát velmi odolní v obraně, v níž si počínali disciplinovaně. Frankové však své vzorové bránění nedokázali podpořit stejně povedenou ofenzívou. Důsledkem je tak pátá porážka Der Klubu v sezóně.

Prví zajímavou událostí střetnutí byla jedovatá střela z osmnácti metrů, kterou měl již po pár vteřinách na svědomí norimberský záložník Kiyotake, a po níž se musel ukázal s efektním zákrokem Unnerstall. Pár okamžiků před poločasovým hvizdem spálil svou šanci v šestnáctce zcela volně stojící Argentinec Pinola. Tím je výčet akcí hostujícího celku za první pětačtyřicetiminutovku u konce. Mezi těmito dvěma scénami se o koukatelné představení starali jen domácí.

Mašina Königsblauen se rozjížděla pozvolna a první pozdravy, adresované mladému brankáři Rakovskymu, se objevovaly až po čtvrthodině hry. Za zmínku stojí zejména Huntelaarův zvedák, jenž doplachtil těsně za břevnem norimberské svatyně. O další velké vzrušení se v 36. minutě postaral sám Rakovsky, když po svém výletě z brány trestuhodně ztratil balon a naservíroval tak šanci Afellayovi. Ten však prázdnou bránou pohrdl.

Ve druhém dějství přenechali norimberští fotbalisté svým hostitelům ještě více prostoru než v prvém poločase. Afellay hodlal odčinit své nuzné zakončení z předešlé půle, svou dalekonosnou ranou však nechal vyniknout Rakovskyho. Mladý brankář se poté znovu předvedl v lepším světle, když přečetl hru a včasným vyběhnutím sebral Huntelaarovi doslova míč z nohy. V průběhu hry se na trávník dostali v domácím dresu Draxler s Barnettou, obraz hry se však nezměnil.

Hosté nejviditelněji zahrozili Kiyotakeho tečovaným přímým kopem, s nímž měl Unnerstall plné ruce práce. Stevensova družina pak nadále diktovala tempo hry, gól však ne a ne přijít. Königsblauen tak museli naplno ukázat své odhodlání, a ačkoliv měli v nohách těžké utkání na půdě londýnského Arsenalu, zabrali a ještě vystupňovali své nasazení. Odměnou byla Farfánova vítězná trefa. Zcela nebráněný Peruánec ukázkově zužitkoval Fuchsův pas. Odpověď hostů na sebe nenechala dlouho čekat a Uchida musel obětavě skočit do rány Gebharta. 1. FCN pak v závěrečné fázi vrhl veškeré své síly do ofenzívy, domácí borce však již o vítězství nepřipravil.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Kaspar

jezis, tohle mi uz nedelejte, takovy nervy, na to uz nemam vek ( 22 :D ) ., proc vzdy z meho tiketu musi byt prvni zapas takovy drama

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele