27. kolo
30.03.2013 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 2:0

Shodou okolností se Max Kruse postaral o rozhodnutí duelu mezi "jeho" Freiburgem a Mönchengladbachem. Tento pětadvacetiletý borec, jehož letní přestup ze sportovního klubu právě do Borussie je na spadnutí, vstřelil obě branky utkání. Díky zisku tří bodů tak fotbalisté trenéra Streicha přeskočili svého pokořeného soka v tabulce, kde se usadili na pohárové pozici.

Hned po zahájení zápasu se do velkých ofenzivních manévrů pustila Borussia. De Jong měl dokonce po Nordtveitově přímém kopu na hlavě brzký gól. Domácí záhy odpověděli Caligiuriho pokusem z ostrého úhlu, jenž těsně minul pravou tyč. Zanedlouho to byl jen SCF, kdo diktoval tempo hry. Ze své iniciativy však Streichovi svěřenci nedokázali nic kloudného vytěžit. Obě mužstva vsadila na kombinační hru s krátkými přihrávkami, což se ve světle oboustranného pressingu nejevilo jako nejideálnější volba.

Nicméně divák se nenudil a jediné, co zápas postrádal, byly branky. Freiburg pak vsadil na dlouhé nákopy, avšak brankář hostů ter Stegen prokázal velký přehled ve svém vápně a veškeré vzdušné balony soupeře polapil. SCF dominoval ve statistice držení míče, ale potřebný tlak z toho nerezultoval. Hostující Hříbata však byla směrem dopředu ještě více impotentní, o to lépe si počínala v osobních soubojích. Tak bylo ideálně zaděláno pro bezbrankový první poločas.

Po změně stran byla nepřesnost v přihrávkách ještě markantnější a hrozilo, že utkání sklouzne do šedého průměru. To však naštěstí nenastalo, jelikož o vážné varování domácích řad se postaral Gladbach svým bleskovým kontrem přes Herrmanna. Ten v pokutovém území z ostřejšího úhlu trefil břevno, což se mělo pro jeho tým stát osudným. Každopádně tato akce opět všechny zdravě nakopla - publikum i hráče.

Přibylo tak gólových situací. Nejprve hlavičkoval de Jong jen do šťastně stojícího Baumanna a Caligiuri naopak ztroskotal na ter Stegenovi. Streich neváhal poslat na hřiště dalšího útočníka Terrazzina a jeho dnešní sok Favre tak podobně učinil vysláním Mlapy. Světlé momenty však čekaly Kruseho. Ten nejprve dotáhl do úspěšného konce domácí brejkovou situaci, načež měl SCF utkání již pevně v rukách.

Navzdory vedení se domácí dál tlačili do ofenzívy a vydřeli tak i druhou branku utkání. Předcházel jí nepovedený ter Stegenův odkop, jenž se jako bumerang vrátil rychle zpět, aby si našel čerstvě vystřídavšího Santiniho. Ten vrátil balon na Kruseho, jenž pak mohl jen poděkovat za možnost vsítit druhou trefu do zcela odkryté brány. Jelikož se tak stalo už v prodloužení, bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele