14. kolo
28.11.2012 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FCB nezaváhal ani ve Freiburgu a jasná dominance pokračuje

Přestože Freiburg dokázal o víkendu zaskočit Šváby, tak na mnichovský Bayern si nepřišel a po čtyřech zápasech musí znovu okusit hořkost porážky. Díky zaváhání ostatních konkurentů mají Mnichované na čele desetibodový náskok!

Christian Streich se musel od suverénního vítězství nad Stuttgartem (3:0) obejít hned bez dvou členů defenzivní čtveřice - Mensura Mujdžu zastavil disciplinární trest, zatímco Pavel Krmaš musel vysadit kvůli svalovým problémům. Možná i proto se domácí zatáhli do obranné ulity a poctivým vykrýváním prostoru si drželi favorita na distanc. Po osmi minutách dokonce vypálil Schuster, ale na Neuera si nepřišel.

Zbylý ráz utkání však jednoznačně určila situace, kdy se Sorg ve vymezeném prostoru trochu nešťastně dotkl míče a sudí Meyer ukázal na značku pokutového kopu. Odpovědnost vzal na sebe Müller, a přestože Baumann vystihl směr jeho rány, tak se nakonec mohl znovuzrozený kanonýr radovat - 0:1. Krátce nato mohl zvýšit sám Ribéry (předtím vybojoval penaltu), avšak místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče (Müller a Gómez) zakončoval sám, což se neukázalo jako správné řešení. Další krutou ránu pak SCF inkasoval v osmnácté minutě, kdy byl po záchranné brzdě na Shaqiriho vyloučen Diagne!

Bayern si byl pochopitelně početní výhody moc dobře vědom a zkušeným výkonem prakticky nenechal bádenský celek přičuchnout k míči. Přesto mohl o výsostné postavení přijít - domácí hráči se dožadovali po rozhodčích na oplátku odpískání Martínezovy ruky, avšak po vzájemné diskuzi se arbitři shodli, že druhou penaltu v zápase neodpískají. Mnichované pak mohli ještě do pauzy vedení znásobit, ale Gómez ztroskotal na Baumannovi, Dante zase pro změnu hlavičkoval do břevna!

Výrazná převaha Bavorů byla k vidění i na začátku druhé půle, kdy mohl hned dvakrát přidat pojistku Ribéry a po něm i Müller, ani jeden z nich však neuspěl! Tento moment jakoby dodal Freiburgu tolik potřebnou odvahu a hra se rázem začala dostávat na stejnou úroveň, přičemž bojovníci z Breisgau dokonale využili hostující jistoty. Po hodině hry měl na kopačce vyrovnání Kruse, Neuer ale bundesligového lídra znovu podržel!

Mnichovský velkoklub tak obdržel varování v pravý čas a zvýšenou aktivitou se opět usadil na soupeřově polovině. Výrazně na sebe mohl v 72. minutě upozornit střídající Pizarro, peruánský kanonýr ovšem z deseti metrů napálil pouze Baumanna! Za pár minut však Lahm vyslal dalekonosným pasem do šance dalšího čerstvě příchozího hráče Tymoščuka, který se chytře zbavil brankáře a do opuštěné branky pojistil na 0:2. Tímto bylo definitivně rozhodnuto, což z domácího pohledu potvrdil i příchod Marca Laise, jenž si tak odbyl bundesligový debut.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 ani vo forme hrajuci SCF Bayern neporazi

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
patriksimon

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

tato veta nedava zmysel : Schweinsteigera, německého reprezentanta start nemine. Společně s ním se na trávníku neobjeví Arjen Robben a Luiz Gustávo...

Reagovat
Jardman

taky mi to kroutí hlavou musel jsem si ju přečíst 3x jestli jsem se nepřečetl, ale opravdu nepřečetl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele