19. kolo
26.01.2013 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 0:0

V takticky svázaném a současně svižném duelu nedokázal Bayer Leverkusen najít recept na houževnatého soupeře z Freiburgu, odkud si Werkself odnášejí bod za bezbrankovou remízu. Domácí sportovní klub se před vlastními diváky prezentoval skvělým výkonem, popáté v řadě však nedokázal na svém stadionu Leverkusen porazit. Na straně Streichova mužstva je pozitivní aspoň ten fakt, že zůstává neporaženo již šest utkání v řadě.

Již od úvodu utkání bylo zřejmé, že se budou obě mužstva prezentovat téměř totožnými herními pojetími. Jak Leverkusen tak i Freiburg vysunuly své obranné linie, pokrývaly prostor a pokoušely se po zisku míče o rychlou steč soupeřovy brány. Avšak defenziva toho podvečera měla nad všemi ofenzivními pokusy dominovat a diváci se na první zajímavé momenty v pokutovém území ať toho či druhého týmu dlouho načekali.

O první vážnější akci se postarali domácí, když Rosenthal trefil v 17. minutě břevno a z následného protiúderu chybělo Rolfesově střele u pravé tyče jen pár centimetrů. To bylo na dlouhou dobu vše, čistých gólovek nadále zůstávalo jako šafránu. K vidění bylo nesmírně vyrovnané utkání, v němž se střelecky více snažil SCF. Obrana hostů však dovolila jen rány z uctivých distancí, a tak pokusy Caligiuriho a Kruseho kýžený efekt nepřinesly. Poločasový stav tak zcela odpovídal dění na hřišti.

Po poločasové pauze zařadily oba týmy vyšší rychlostní stupeň. Nejprve museli domácí borci spojenými silami čelit Castrově střele z krátké vzdálenosti, krátce nato ztroskotal Rolfes na tyči. Domácí nezůstali svému soupeři nic dlužni a Kruse nechal po své střele z centrální pozice vyniknout výborně reagujícího Lena. Po určité době se hra opět zklidnila, obrany se zkonsolidovaly a v pokutových územích znovu zavládl klid. Osud utkání chtěl vzít do svých rukou Schürrle, jenž však po svém sólu orazítkoval levou tyč.

Z projevu obou celků bylo patrné, že jim remíza nestačí. A skutečně se v závěrečné desetiminutovce událo tolik, co za celé utkání. Schürrlemu gól dopřán nebyl - německý reprezentant nevyzrál na Baumanna. Na druhé straně byl k vidění duel Leno-Guedé, v němž opět tahal za delší konec brankář. A tak diváci opouštěli Mage Solar Stadion, aniž by se dočkali jediné branky. Ze ztráty Leverkusenu tak těží BVB, jenž na Werkself ztrácí jediný bod.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zvlášní zápas.. Se spousty nepřesnostmi, ale s velkým nasazením a bojovností.. Škoda, že nepadl gól na začáku zápasu, kdy byly šance na obou stranách, ale i tak věřím, že Bayer tu Ligu mistrů letos ukope

Reagovat
smazaný uživatel

jak to vypadá s Kadlecem nevíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec dneska nastoupil na poločas za juniorku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele