1. kolo
25.08.2012 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Freiburg se podle očekávání rozešel s Mainzem smírně

Zraněními decimovaní svěřenci Christiana Streicha si dokázali i přes četné absence získat po většinu utkání znatelnou převahu, ujali se vedení, ovšem Mainz dokázal vyrovnat a následně už si precizní defenzivou cenný bod udržel.

Ostatně, jak je na MAGE SOLAR Stadionu dobrým zvykem, domácí hráči se od začátku do svého protivníka pořádně zakousli a tlačili se čím dál více dopředu, zatímco druhá strana působila výrazně pasivnějším, častokrát až odevzdaným dojmem. Hned první protiútok dvojice Ivanschitz - Nicolai Müller ovšem podobné tvrzení důkladně vyvrátil, i přesto, že se druhému jmenovanému nedovedlo zamířit přesně.

Po tomto okamžiku se hra ve druhé polovině úvodního dějství naprosto obrátila a Tuchelovi svěřenci rázem začali vystrkovat pověstné růžky. Zejména rakouský reprezentační mozek Ivanschitz byl u všeho podstatného, ovšem před Choupo-Motingem balón za minutu dvanáct odvrátil duchapřítomný Ginter. Ve 41. minutě pak mohlo z ničeho nic udeřit na opačné straně, Schmid ale ze standardky branku přestřelil.

Zatažená ruční brzda se po příchodu z kabin definitivně odbrzdila a na trávníku to bylo znát. Schuster sice ještě doplatil na špatné zpracování, ovšem Kruse už si vzápětí po Guédého pasu vychutnal Kirchoffa a tváří v tvář před Wetklem nezaváhal - 1:0. Radost ovšem bádenskému mužstvu dlouho nevydržela, Schuster zastavil Müllera již ve vymezeném území a dusí Aytekin tak neměl na výběr. Na značku si balón postavil tradiční exekutor Ivanscitz a nekompromisní ranou do šibenice vyrovnal na 1:1.

Poslední dvacetiminutovka byla charakterizována domácí snahou o opětovné získání náskoku, ovšem střídající Freis, Schmid ani z volného přímého kopu Schuster na skvělého strážce hostující branky nevyzráli.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele