3. kolo
15.09.2012 15:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Hannover doma opět nezaváhal. Výhru nad Brémami vystřelil Huszti!

Malé severské derby nabídlo, ostatně jako se už poslední dobou stává zvykem, skvělý fotbal a především naplnilo svou normu pěti branek, načež se znovu těsně radoval domácí Hannover. Ani Werder tak nedokázal 96ky zastavit od magické hranice dvaceti (!) domácích zápasů bez ztráty kytičky.

Domácí lodivod Mirko Slomka přesně podle očekávání nechal po vítězném utkání s Wolfsburgem základní sestavu pohromadě a jen tak potvrdil pravidlo, že se do vítězné sestavy nezasahuje! Druhá strana měla za sebou taktéž úspěšné derby, avšak i přesto se Werder představil v AWD-Areně hned se dvěma změnami: Prödla, jenž hlásil svalové problémy, nahradil Lukimya a místo Junuzoviče hrál ve středu pole Bargfrede.

Průměrně padalo v soubojích mezi H96 a brémským Werderem za poslední tři roky pět branek a tato norma se začala naplňovat hned po šesti minutách: Huszti se po čtyřech asistencích v minulém utkání postavil k volnému přímému kopu a parádní ranou přes zeď otevřel skóre - 1:0. Vzápětí se maďarský šikula obsadil do své častější role a parádním centrem našel hlavu Andreasena, jenž zvýšil na rozdíl dvou branek - 2:0!

Brzké vedení bylo pro zkušený tým "šestadevadesátek" jako dar z nebe, naproti tomu nezkušená brémská skvadra byla rázem postavena před velmi obtížný úkol - Hannover totiž na domácím hřišti neprohrává utkání, ve kterých se dostane do vedení, natož dvoubrankového. Přece jen naději však hostům dodal ve 26. minutě Eggimann, který v pokutovém území zahrál neohrabaně rukou a rozhodčí Aytekin bez váhání ukázal na penaltový puntík! Kulatý nesmysl si postavil Hunt a bezpečně proměnil - 2:1.

Tento moment razantně přitvrdil důraz na obou stranách - výsledkem tak byly žluté karty pro Bargfredeho a Schlaudraffa. Poté se opět najelo do starých kolejí a na obou stranách byly k vidění ještě dvě velké šance (Hunt, de Bruyne - Stindl, Schlaudraff), ovšem ani jedna se kýženého využití nedočkala.

Krátká pauza rovněž výhybku nepřehodila a nadále se pokračovalo ve vysokém tempu z prvního poločasu, avšak dirigentské role se pomaličku začali ujímat zelenobílí. Nadějnou příležitost měl po Pintově naivní ztrátě míče Arnautović, ale z úhlu nemířil přesně. Domácí se postupem času soustředili už výhradně jen na rychlé protiútoky, zatímco Brémy vytrvale dobývaly neprůchodnou obrannou hráz.

Neprůchodnost však vydržela jen do 74. minuty: Elia po kombinaci s Arnautovičem přenesl balón na de Bruyneho, jenž zachoval chladnou hlavu a z jedenácti metrů prostřelil Zielera - 2:2. Hansovní mužstvo se nechtělo spokojit s bodem a dále se tlačilo dopředu, dokonce dvakrát zaznamenalo branku (Sokratis a hned vzápětí Akpala), pokaždé však byl v rozhodujícím okamžiku pískán nedovolený zákrok. Připravenost pak musel čtyři minuty před koncem osvědčit proti Arnautovičovi i Zieler, který tak svůj tým v rozhodující chvíli podržel! To se ukázalo jako klíčový moment, v nastavení totiž po Huntově chybě Rausch oslovil Husztiho, jenž svým druhým gólem v utkání definitivně rozhodl - 3:2. Bujará oslava vítězné branky však bývalého maďarského reprezentanta stála zbytečné vyloučení.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele