23. kolo
23.02.2013 15:30 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Hannover trestal z efektivity a Rothosen nadělil potupného bůra

Vyřazení z evropských pohárů se na 96kách očividně nepodepsalo, Hamburk byl sice domácímu týmu častokrát vyrovnaným soupeřem, nakonec i však odváží pětibrankový nášup! H96 se tímto vítězstvím dostal o pouhý bod za svého konkurenta.

Oproti čtvrtečnímu duelu Evropské ligy proti Machačkale udělal domácí stratég Mirko Slomka dvě změny: Sofian Chahed a Andre Hoffmann nahradili dvojici Hiroki Sakai - Manuel Schmiedebach. To na druhé straně se opět pouze na lavičku usadil Jaroslav Drobný, jehož po krátké jednozápasové abstinenci mezi třemi tyčemi zastoupil uschopněný René Adler.

Ani nepříliš fotbalové počasí nezamezilo vyplnění předzápasových očekávání a od úvodního hvizdu se hrál oboustranně útočný fotbal ve vysokém tempu. Hra se přelévala ze strany na stranu a diváci si tak na nedostatek zajímavých situací rozhodně nemuseli stěžovat. Jako první dal o sobě vědět Rudņevs, ovšem z těžkého úhlu na Zielera recept nenašel. Po rohovém kopu Rajković hlavou branku minul.

Po sedmi minutách pak udeřilo před druhou brankou: Huszti ze standardky z velkého úhlu oslovil ve vápně na přední tyči hlavu Dioufa, jenž se po šikovném manévru dostal před Adlera a zaznamenal tak jubilejní desátou branku v sezóně - 1:0. Reakce však na sebe nenechala dlouho čekat. Aogo se po rychlé kombinační akci vřítil do pokutového území a Djourou zastavil německého reprezentanta jen za cenu nedovoleného zákroku - rozhodčí Kircher nařídil pokutový kop a van der Vaart zkušeně do protipohybu Zielera srovnal na 1:1. Za pár minut měl další velkou možnost Diouf, avšak skvělý Adler Rothosen podržel!

Nastavené tempo se s přibývajícími minutami logicky zmírnilo, ovšem po půlhodině hry už se všechno vrátilo do zajetých kolejí. Aogo přesným centrem oslovil na přední tyči Sona, tomu se ale strážce domácí branky nepodařilo překonat. Volný přímý kop van der Vaarta se pro změnu do vymezeného prostoru nevešel. Na opačné straně hledal Huszti za obranou rozběhnutého Ya Konana, ten však míč nestihl. Další střelecký pokus aktivního van der Varta skončil jen u Zielera.

To jeho protějšek už takové štěstí neměl. Adler na okraji pokutového území srazil pronikajícího Pinta a na světě byla druhá penalta! Huszti následně tvrdou dělovkou do pravé šibenice poslal 96ky znovu do vedení - 2:1. Při oslavě si však maďarský technik poranil zadní stehenní sval a na jeho místo se dostavil Konstantin Rausch. Krátce nato poslal Diekmeier na zadní tyč povedený centr, Rudņevs ale do prostoru branky nezamířil a lépe postavený Jansen už na sebe upozorňoval marně! Těsně před odchodem do kabin pak sérii chyb v hannoverské rozehrávce (Son a Westermann) nekompromisně potrestal Ya Konan - 3:1. Vzápětí ještě z bezprostřední blízkosti neuspěl Diouf!

Rozhodně na co koukat bylo i po změně stran. Neposedného balónu se ochotně ujal Aogo a vydařeným projektilem jen těsně minul prostor branky! Rothosen tlačili na pilu... Korigovat mohl i Son, ale z úhlu nemířil přesně. Zřejmě definitivně jasno tak mohlo být v 61. minutě: Ya Konan předal po rychlém kontru Dioufovi, ten ale z vyložené pozice branku trestuhodně minul!

Dolnosaský celek se mohl spolehnout na skvělého Zielera, který držel akcie Slomkových oveček neustále na výši. Reprezentační brankář překazil radost i van der Vaartovi! Neuvěřitelný tlak Hannoveru nakonec přeci jen donesl kýžený efekt: Rauschův centr prošel až k Ya Konanovi, jenž měl následně před opuštěnou brankou snadnou práci - 4:1. Zakrátko mohl zaokrouhlit vedení čerstvě příchozí Sobiech, avšak tentokráte ještě Adler z branky další mičudu lovit nemusel!

Defenzivní linie přístavního mužstva byla pod vytrvalým tlakem. Pinto na jedné a Beister na druhé straně však další změnu skóre nezaznamenali! Pět minut před koncem řádné hrací doby však Abdellaoue nekompromisní přízemní křížnou ranou uzavřel na konečných 5:1.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele