6. kolo
29.09.2012 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

HSV oslavilo 125. výročí stylově a v derby přehrálo Hannover

Úvodní část hamburských oslav se vydařila snad nejlépe, jak mohla! Hamburk v den svých 125. narozenin zásluhou Rudņevse porazil Hannover a připisuje si tak na své konto sedmý bod z posledních tří zápasů! H96 má však stále k dobru tři body.

Domácí trenér Thorsten Fink vsadil na totožnou základní sestavu, se kterou dokázal vybojovat vítězství proti Borussii Dortmund a málem také v Borussia-Parku, avšak odsud si nakonec Rothosen odváželi pouze bod za remízu 2:2. Druhá strana musela udělat jednu vynucenou změnu: Leon Andreasen si proti Norimberku přetrhl zkřížený vaz v koleni a jeho místo ve středu pole tak zaujal Manuel Schmiedebach.

Malé severské derby začalo pořádně od podlahy, což hned ve druhé minutě dokumentoval Iličevičův zákrok na Pinta, za který si chorvatský středopolař vysloužil žluté napomenutí. Tento moment však 96ky spíše nabudil a záhy mohl otevřít skóre hlavičkující Haggui, ovšem na skvěle reagujícího Adlera nevyzrál. Po dvaceti minutách ale z ničeho nic udeřilo na opačné straně: Zieler nevědomky zahájil rychlou akci, na jejímž konci van der Vaart vysunul Rudņevse, jenž si tváří v tvář proti hannoverskému brankáři poradil na jedničku - 1:0.

Krátce nato mohl po van der Vaartově rohovém kopu přidat pojistku Son, avšak mířil nad branku! To Dolnosasové se po nadějném úvodu po zbytek prvního dějství pořádně ani nedostali do hry, kdežto aby ohrozili domácí svatyni. Adler musel zasahovat jen proti neškodné hlavičce Ya Konana a těsně před odchodem do kabin vyzkoušel jeho pozornost, střelou z úhlu, Pinto.

Po změně stran se aktivita "šestadevadesátek" přece jen znatelně zvýšila, ale nejdříve se slova chopili domácí. Son už se dokonce v 51. minutě radoval z branky, ovšem přihrávku od Arslana si přebíral v ofsajdovém postavení, a tak nemohla být trefa uznána. Vzápětí se za obranou ocitl po Beisterově nabídce Rudņevs, tentokráte však svoji příležitost doslova promeškal. Poté se kormidlo definitivně otočilo na stranu H96: Ya Konan akrobatickým zakončením branku nenašel, nesupěl ani Abdellaoue a Manciennovy choutky musel podobně jako v předcházejících duelech, likvidovat Adler.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele