30. kolo
20.04.2013 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Hamburk doma konečně zabral a proti Fortuně bere tři body

Nováček opět nedokázal vybřednout z krize a po dalším nezdaru v Imtech Areně se jeho pozice před zbývajícími čtyřmi duely ještě více komplikuje. Düsseldorf má na sestupová místa jen šestibodový náskok a polovina ho dělí od baráže.

Začátek nepřinesl žádné překvapení: Rothosen měli více ze hry a snažili se proniknout k soupeřově pokutovému území, které však bylo nekompromisně ve dvou řadách obklíčeno, což jen dokazovalo, že i tentokrát Fortuna vsadí na ryze defenzivní kartu. Tento úmysl se však po čtrnácti minutách rozsypal jako pověstný domeček z karet: Jansen oslovil ve středu van der Vaarta, ten sice napoprvé na Giefera recept nenašel, ovšem druhým pokusem už nemohl pohrdnout - 1:0.

Už tak decimovaná sestava porýnského mužstva záhy utrpěla další ránu, když musel kvůli zranění nohy odejít ze hřiště Genki Omae, jehož pozici zaujal Dani Schahin. Krátce nato bylo prakticky rozhodnuto a opět u toho byl novopečený kapitán přístavního celku, kterého pro změnu našel Jiráček a van der Vaart si udělal dobrý den z dvojice Latka - Malezas, načež bez větších problémů zvýšil na 2:0!

Teprve po druhé inkasované brance se hostující strana probudila z kómatu. Reisinger sice ještě na Adlera recept nenašel, ovšem po volném přímém kopu Bellinghausena zaspal Aogo a střídající Schahin hlavou korigoval na 2:1. Hrálo se nahoru dolu, ale obě strany brzdilo až příliš velké množství nepřesných přihrávek, van der Vaart potom z ojedinělé možnosti ze standardky na Giefera nevyzrál.

Po změně stran už se pokračovalo pod taktovkou HSV. Rovnou dvě nadějné příležitosti během čtyř minut měl na kopačce Son, avšak tentokráte neprokázal správně seřízená mířidla a prostor branky nenašel! Domácí se následně dožadovali odpískání penalty za očividnou ruku Malezace, rozhodčí Hartmann ale viděl celou situaci opačně a nechal pokračovat ve hře. Druhý poločas už tolik zajímavých akcí nenabídl. Schahin na jedné straně ztroskotal na Adlerovi a neúspěšné pokusy si zapsali rovněž Aogo s Jansenem. Těsně před koncem mohl hned dvakrát hlavou vyrovnat Latka, ale mířil jen do břevna!

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rafael van der Vaart

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele