9. kolo
27.10.2012 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Greuther Fürth - Werder Brémy 1:1

SpVgg Greuther Fürth ukončil proti Werderu Brémy své trápení na domácím stadionu, tj. vstřelil na vlastním kolbišti vůbec první branku a dosáhl na první domácí bod. V zajímavém utkání měli dle papírových předpokladů mírně navrch hosté z hansovního města, nicméně Frankové se tentokrát nespokojili s tradiční rolí sekundantů a po závěrečném hvizdu mohli oprávněně lamentovat nad sporným verdiktem hlavního sudího z druhého poločasu.

Aktéři utkání se museli v prvé řadě rychle vyrovnat s nepříznivými klimatickými podmínkami. Zima pozvolna vystrkuje své růžky a nejlepší odpovědí na chladné, dvoustupňové počasí, doprovázené sněhem, je aktivní hra. To si v úvodu vzali k srdci zejména domácí fotbalisté, kteří byli za svůj sympatický nástup odměněni hned po osmi minutách první brankou zápasu. Stieber z levé strany poslal nádherný míč na vzdálenější tyč, u níž číhal připravený Edu - Brazilec využil soupeřem nabídnutý prostor a zavěsil.

Po rychlém gólu zatopily pod kotlem i Brémy a nasazení Büskensových svěřenců začalo pozvolna opadat. Werder dostal svého soka záhy pod tlak, z něhož resultovaly slibné šance Hunta, Petersena a zejména Arnautoviče. O brémské iniciativě svědčí i statistika držení balonu - 70% na straně hostů. Fürth jednobrankový náskok dokázal držet do 44. minuty. O zaslouženou vyrovnávací trefu do šatny se po Arnautovičově vzdušném pasu postaral hlavičkou Petersen.

Druhý poločas začal tak, jak první skončil. Werder nadále demonstroval svou herní převahu a svými akcemi se staral, aby domácí obránci zbytečně neprochladli. Kleeblätter se zmohli jen na propagační pokusy o rychlé kontry, z nichž rozhodně udeřit nemohli, a statistici utkání tak mohli nadále datovat první velkou šanci domácího výběru do oné osmé minuty. Nejzaměstnanějším mužem na trávníku byl brankář SpVgg Grün, jenž v 59. minutě odolal dvojité šanci dua Petersen-Arnautovič.

Büskens se zdravou dávkou soudnosti rozpoznal neschopnost svého mužstva jakkoliv převzít iniciativu v ofenzivě a nezdráhal se tak vystřídal střelce Edua Pekovičem. Tento tah se ukázal jako velmi efektivní, jelikož skutečně přinesl vyztužení obranných řad. Přidanou hodnotou této zdařilé rošády pak byla schopnost domácích znovu podnikat ofenzivní výpady. Po jednom z nich pak mohl rozhodčí Stieler bez pochyb odpískat faul hostujícího gólmana Mielitze na Priba, po čemž by musel následovat pokutový kop. Stieler však takto neučinil...

O chvíli později se do vyložené šance dostal Kleine. Ten se však k nespokojenosti tribun zalekl své příležitosti a jakkoliv nebráněn hlavičkoval vedle levé tyče. V závěrečných minutách byl již k vidění vyrovnaný duel. Frankové přitom působili svěžejším dojmem, avšak na stavu 1:1 se již nic neměnilo. Po devátém kole je Greuther Fürth na posledním místě ligové tabulky, Brémám se čelo bundesligového pelotonu mírně vzdálilo.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Je zajímavé ,že asi na 10 webech radí 1 sle uživatelé jsou vždy ve většině opačného nazoru..Máme snad špatné info??.Tak bych dal 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele