19. kolo
26.01.2013 15:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Greuther Fürth - 1. FSV Mainz 05 0:3

Fotbalisté Mainzu potvrdili úlohu favorita na půdě posledního celku tabulky a po minulé remíze si připsali velmi cenné tři body. Domácí Fürth naopak opět prohloubil svou krizi a ani ve druhém jarním zápase nedokázal vsítit branku. Kvůli tomu v tabulce zůstává poslední a na konkurenční Augsburg s Hoffenheimem ztrácí v tuto chvíli už čtyři body. Mainz se naopak s třiceti body na kontě prozatím dostal na páté místo.

Fürth byl opět naprosto neškodný v ofenzívě a snažil se hlavně bránit, jenže ani tentokráte se nevyvaroval chyb. I když hosté neměli až zase tak moc vyložených příležitostí, tak nakonec dokázali vstřelit tři branky a ty jim na vítězství s přehledem stačily. Hosté se tlačili do útoku od samého začátku a v úvodní čtvrthodině dobývali defenzívu soupeře, ta však ale byla pozorná. Poté začal hrozit hostující Ivanschitz a obrana Fürthu začínala ztrácet dech.

Ten nejprve ve 25. minutě prošel až na kraj vápna, jeho dobrou přihrávku však dokázali domácí obránci odkopnout do bezpečí. Krátce po půlhodině hry se opřel do míče z hranice vápna, jeho rána však letěla jen těsně vedle pravé tyče. To byla největší příležitost prvního poločasu a góly začaly padat až po změně stran. Po zblokované střele se v 52. minutě nejlépe v pokutovém území zorientoval Ádám Szálai a s přehledem poslal míč do sítě - 0:1.

Domácí se od této chvíle museli tlačit do ofenzívy, jenže to se jim nakonec vymstilo o necelou čtvrthodinu později a bylo po zápase. Po nepřesných pokusech Szálaie a Ivanschitze se k míči dostal Yunus Malli a jeho technický pokus byl opravdu velmi přesný - 0:2. Necelých deset minut před koncem utkání spálili svou největší šancí domácí, když se do míče opřel z dvaceti metrů střídající Park. Ovšem brankář Wetklo dokázal míč skvěle chytit.

Ihned na to přidali hosté definitivní pojistku a svou druhou branku v zápase dal Szálai. Ten si navíc připsal už svou jedenáctou trefu v sezóně a potvrdil, že je nejlepším střelcem svého týmu. Po krásném průniku se postaral o velice chytrý lob a ten se štěstím po odrazu od tyče zapadl do banky. Mainz se na tento výkon pokusí v příštím kole nevázat doma s Bayernem Mnichov, Fürth bude chtít vybojovat body na půdě silného Schalke.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele