9. kolo
27.10.2012 15:30 CET
1 : 4
(0:0)

Reportáž

Okysličený Wolfsburg přivezl z Düsseldorfu cenné tři body

Očištění od vlády Felixe Magatha zdá se Wolfsburgu okamžitě pomáhá, což dostala pocítit Fortuna, která musela od ambiciózního celku skousnout velmi hořkou pilulku. Vlci tak po dlouhých sedmi zápasech opět bodují naplno!

Nový kormidelník Vlků Lorenz-Günter Köstner udělal podle očekávání v základní sestavě pořádný průvan a výsledkem toho bylo astronomických šest změn oproti předchozímu utkání s SCF. Takto pozměněné uskupení zcela logicky potřebovalo nějaký čas na okoukání a to jen hrálo do karet Fortuně, která mohla zůstávat v obrané ulitě, ze které ráda čas od času vystrčila růžky k rychlému protiútoku...

Koncernový celek hrozil výhradně jen po standardních situacích Diega, ani tato snaha však kýžené ovoce nepřinášela a prakticky až do konce prvních pětačtyřiceti minut jsme tak byli odkázáni sledovat velice omezené dění. Těsně před odchodem na pauzu však mělo VfL hned tři velké možnosti: Bodzek si nejprve málem vstřelil vlastní branku, načež musel Giefer likvidovat hlavičku Dosta a navrch ještě po rohu hlavičkoval Naldo!

Hned po příchodu z kabin se však Wolfsburgu snaha blahodárně oplatila. Polák vysunul Oliče, který odcentroval před branku a Dost už měl z bezprostřední blízkosti snadnou práci - 0:1. Vzápětí si navíc Diego poradil s Lambertzem a přesným pasem oslovil na zadní tyči Oliče, který pohodlně zvyšoval na 0:2. Pro nováčka mohlo být ještě hůře, Dost ani Olić však nedokázali využít další z geniálních Diegových nabídek.

Dva takto rychlé údery přesto domácí mužstvo nezlomily a po chvilkovém otřepání se začal valit na Benaglia jeden útok za druhým - výraznější nebezpečí však nedorazilo. Hned z protiakce navíc Hasebe narýsoval další centr do pokutového území a Dost si poradil jako zkušený mazák - 0:3. Do zápasu se však F95 přece jen ještě dostala: Olić v sedmdesáté minutě zbytečně fauloval Finka, když se navíc jednalo o nedovolený zákrok ve vápně, sudí Welz musel ukázat na značku pokutového kopu - veterán Langeneke bezpečně zavěsil - 1:3.

Ještě více zdramatizovat mohl utkání střídající Garbushewski, proti jeho volnému přímému kopu se však Benaglio vytáhl a svůj tým podržel! Obraz hry se rázem otočil: celek z města automobilů čekal na protiútoky - jeden takový táhl Diego, Finkův zákrok přišel pozdě a na světě byla kromě červené karty i další penalta - odpovědnost vzal na sebe sám brazilský šikula a přízemní střelou k levé tyči uzavřel na 1:4.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg uz musi odvolani Magatha by mohlo hracum prospet uvidime...

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Velká škoda Vlků, že neletěl už před měsícem..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele