6. kolo
28.09.2012 20:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Fortuna vstala z mrtvých a nakonec vybojovala se S04 remízu

Sebevědomý nováček opět dokázal překvapit. Düsseldorf sice již prohrával po úvodních pětačtyřiceti minutách se Schalke rozdílem dvou branek, avšak po obrátce rychle zaznamenal kontaktní trefu, aby pak svým druhým gólem srovnal Dani Schahin.

Po dvouzápasovém disciplinárním trestu za osudnou baráž s Herthou mohla být do třetice Esprit Arena konečně zaplněná až k prasknutí. Natěšení fanoušci Fortuny se od úvodní minuty dočkali také Andrije Voronina, jenž zaujal pozici Kena Ilsøa. Huub Stevens pro změnu vsadil rovnou na tři změny: Uchidu, Högera a Farfána nahradili vesměs uzdravení Matip, Jones a Barnetta.

Königsblauen měli od úvodního zadutí do píšťalky herně navrch, drželi kulatý nesmysl na svých kopačkách a kombinační hrou se snažili dostat k ohrožení soupeřovy branky. Po čtyřech minutách však mohlo z ničeho nic udeřit na opačné straně: Levels po rychlé kombinační akci hned z první centroval do pokutového území, kde se do míče položil Schahin, avšak z dobré pozice branku nenašel.

Zajetý stereotyp však byl rozklížen až o pár minut později, kdy si po autovém vhazování Höwedese, ideálně zpracoval balón Huntelaar, protáhl se mezi dvěma hráči a propálil všechno, co mu stálo v cestě - 0:1. Nováček evidentně neměl svůj den a brzkým inkasováním fakticky ztratil reálnou naději na úspěch. Definitivně pak mohlo být tohle tvrzení vyřknuto po dvaceti minutách hry: Fuchs rozehrál volný přímý kop z ideální pozice na hlavu Matipa, který si poradil jako starý mazák a bezchybnou hlavičkou nedal Gieferovi sebemenší naději zasáhnout - 0:2.

Domácí byli ve zbytku prvního dějství naprosto bezzubí, nedokázali po delší čas udržet kontrolu nad míčem a jejich ofenzivní výpady se omezovaly na pouhopouhé "nákopy" dopředu, kde se měl o míče prát osamocený Schahin. Düsseldorfská snaha se tak omezila na jediné - výsostné čekání na přestávku, před kterou ještě pálil vedle prostoru branky Afellay.

Po změně stran už se na trávníku neukázal Adam Bodzek, jehož místo zaujal uzdravený Stefan Reisinger, tedy místo středního záložníka, spíše defenzivnějšího ražení dorazil druhý čistokrevný kanonýr. Tato změna se měla stát určující pro další průběh utkání. A skutečně se tak záhy stalo: Voronin od rohového praporku poslal balón na přední tyč, kde se akrobaticky prosadil Schahin a svým třetím gólem v sezóně zadělal na drama - 1:2. Odskočit na rozdíl dvou branek mohl opět v 56. minutě Holtby, střílel však jen do středu branky, kde stál připravený Giefer!

Tato situace die Knappen evidentně probrala ze zimního spánku a na trávníku začalo znovu přituhovat... Takřka u všeho důležitého byl nizozemský šutér Huntelaar, jenž mimo jiné skvělým přenesením hry vymyslel šanci pro Afellaye, ten si pohlídal ofsajdové postavení, ideálně zpracoval, avšak na strážce domácí svatyně nevyzrál. To samé platilo vzápětí pro prvně jmenovaného, Giefer byl opět proti!

Hrálo se nahoru dolu. Van den Bergh na jedné straně oslovil parádním centrem Schahina, ten však hlavičkoval nepřesně. Odpověď si přichystal nezastavitelný Huntelaar, tentokráte se do mičudy opřel pro změnu hlavou, ani to však výsledný efekt nezměnilo a obávaný střelec svůj pokus mezi tři tyče nenasměroval. Dílo pak bylo dokonáno v sedmasedmdesáté minutě, kdy do té doby při centrech nepoužitelný Levels posadil skvělý balón na hlavu Schahina, jenž si poradil s jinak bezchybným Papadopoulosem a parádním zakončením srovnal na 2:2. Závěrečné minuty i přese všechnu intervenci obou stran už žádné další trefy nepřinesly.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

bude to beton 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dusseldorf jeste proti tymu kvalit Schalke letos nehral, proti tem o neco malo horsi to bylo 0:0, dnes teda 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Düsseldorf je vysoko,ale zatím hráli spíš se samýma slabšíma.Taky ještě nedostali góla,ale to dneska skončí.O to se postará Huntelaar nebo Holtby.Myslím,že by Schalke mohla vézt 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Derby jak má být, byť je Fortuna nováček tak rozhodně nemá nováčkovské ambice.. Ambice spíš na Evropu.. Dneska to bude zkouška ohněm!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak beton po zásluze potrestán a pravda se ukázala..

Reagovat
smazaný uživatel

víš, že zápas se má hodnotit až skončí ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele