13. kolo
23.11.2012 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Fortuna udolala HSV a domácí vítězství si už může odškrtnout

Nováčkovský souboj o kýžené vítězství na domácím hřišti nakonec vyhraje Düsseldorf, který i s řádnou porcí štěstí porazil Hamburk a po dlouhé době se opět posouvá vzhůru. Domácí tři body tak nadále postrádá už jen Fürth.

Utkání začalo vinou pyrotechnického vystoupení v hostujícím sektoru, kde chytlo i několik vlajek a hřiště poté zaplavil hustý kouř, oproti původnímu začátku o několik minut později, ani to však nic nezměnilo na převaze HSV. Akce přístavního celku však, stejně jako ty na opačné straně, postrádaly jakékoliv finální vyústění. Nejvíce tak vyprodanou Esprit Arenu zaujalo vynucené střídání Rafaela van der Vaarta.

Když už se čtyři minuty před odchodem do kabin na přístavní celek štěstí přeci jen usmálo a Bergovu hlavičku dorážel do sítě Mancienne, byla radost Rothosen předčasná, neboť bývalý anglický mládežnický reprezentant už stál při střele v ofsajdu. Následně pak branku nenašel Beister. Už v nastavení Son hrubou chybou založil rychlý kontr, na jehož konci Kruse, i s přispěním Aoga, nedal Adlerovi šanci zasáhnout - 1:0.

Po změně stran začalo tempo hry konečně nabírat na obrátkách. Z ničeho nic se ocitl v nadějné možnosti Garbuschewski, avšak na hostujícího strážce branky recept nenašel! Jinak se však hrálo podle hamburských not. Arslan sice ještě pálil do boční sítě, ovšem zanedlouho měl před sebou stoprocentní šanci Berg, ani jemu se ale s ukazatelem skóre pohnout nepodařilo, střílel jen do Giefera!

Hostující družina se však nevzdávala a v 55. minutě se dočkala zasloužené odměny: Westermann se opřel do volného přímého kopu a za pomoci Kruseho dopravil mičudu do branky - ta však znovu nebyla uznána - Berg si totiž ve zdi pomohl nedovoleně! HSV i nadále tlačilo a zejména Beister si na levé straně dělal, co se mu zamanulo, kýžené finální vyústění ovšem chybělo. Po hodině hry pak přišel trest: Reisinger předvedl skvělou individuální akci, obelstil nejdříve Westermanna a po něm i druhého stopera, načež nechytatelně překonal i vyběhnuvšího Adlera - 2:0. Křečovitá snaha Rothosen už pak na zdramatizování nestačila.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele