18. kolo
20.01.2013 17:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Fortuna Düsseldorf - FC Augsburg 2:3

FC Augsburg vrátil düsseldorfské Fortuně porážku z úvodu sezóny a nejlepším možným způsobem se vydal na dlouhou a trnitou cestu k uhájení prvoligové příslušnosti. Svěřenci trenéra Weinzierla přitom skoncovali s dlouhým čekáním na vítězství, které se natáhlo na devět zápasů. Pro hosty dlouho očekávané světlé chvíle nastaly v poslední pětiminutovce první půle, kdy Fuggerstädter otevřeli skóre kuriózním gólem, na který zanedlouho navázali brankou do šaten. Tak bylo zaděláno na překvapivý výsledek.

Přitom měla Esprit-Aréna ve druhém poločasu vidět další 3 branky a pro první sezónní vítězství na cizím trávníku museli hosté přidat ještě jednu rozhodující trefu. Ale pěkně popořádku. Do utkání vstoupila obě mužstva s odlišnými taktikami. Zatímco Augsburg hledal co nejkratší cestu k soupeřově bráně a investoval do hry očividně více energie, vsadila Fortuna na svědomitou defenzivní hru, doplněnou případnými kontry. Avšak již po osmi minutách byla düsseldorfská obrana nachytána v nedbalkách a mohla děkovat brankáři Gieferovi, na něhož nevyzrál Mölders - prozatím...

Na další brankovou příležitost se diváci načekali o něco déle. Aktéři utkání se totiž topili v nepřesných přihrávkách. Z obou brankářů to však byl nadále Giefer, kdo byl zaměstnanější. Strážce domácí svatyně musel čelit Koově hlavičce a při Möldersově dorážce mu musel vypomoci na brankové linii šťastně stojící van den Bergh. Herně působili fotbalisté FCA mnohem lepším dojmem, avšak dlouho nebyli schopni trestat množící se chyby v obranných řadách soupeře.

Za svou snahu však byli hosté štědře odměněni a po předchozí smůle jim byla dopřána šťastná branka. Po Baierově neškodně vypadajícím dlouhém balonu zkolabovala komunikace mezi Juananem a Gieferem, Španěl se dopustil hloupé hlavičky mezi Gieferovy nohy a oním smějícím se třetím byl v poklidu "zakončující" Mölders. Krátce nato se na úkor Levelse prosadil dynamický Ji a oslovil přihrávkou Wernera. Ten si všiml lépe postaveného Korejce Kooa, jenž nikým nehlídán trefil z ostrého úhlu vzdálenější roh.

Do druhé půle vstoupil domácí tým o poznání aktivněji, avšak ve svých útočných pokusech si hráči F95 počínali až příliš komplikovaně, což bylo jen vodou na augsburský mlýn. Až na Bodzekův nadějný přímý kop nic kloudnějšího Meierovi borci nevyprodukovali. Krom toho se opakovaně dopouštěli chyb v zadních řadách - po jedné z nich přidal Mölders již třetí branku utkání, když jej při odklízení balonu nešťastně "našel" Giefer. Domácí se však ani poté nehodlali vzdát.

Již za dvě minuty připravil Kruse střeleckou pozici pro Reisingera, jenž vrátil stav utkání na rozdíl dvou branek. Ale jako kdyby k vyrovnání chyběl jen jeden gól, nadechla se domácí jedenáctka k závěrečné mohutné ofenzívě. Bodzekovi a Schahinovi chybělo při zakončení potřebné štěstí, které měl v nastavení Reisinger - po rohovém kopu prodloužil Fink na ex-freiburského útočníka, jenž snížil na 2:3. Pro Fortunu však přišel tento gól příliš dlouho. Na tom, že Augsburg vykřesal na svou záchranu tříbodovou naději, se již nic nezměnilo.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo jak hrál Morávek?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už předved lepší výkony, ale docela bojoval a v závěru připravil gólovou šanci...

Reagovat
smazaný uživatel

Koukala jsem se, že Petržela nebyl ani na lavičce...

Reagovat
smazaný uživatel

Koukal ... nejsem ženská :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele