33. kolo
11.05.2013 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Fortuna Düsseldorf - 1. FC Norimberk 1:2

Fotbalisté Düsseldorfu nezvládli ani domácí duel s Norimberkem a prodloužili svou sérii bez vítězství na jedenáct zápasů. Díky výsledkům ostatních soupeřů si stále udrželi patnácté místo a jsou o skóre před Augsburgem. Nicméně na závěr hrají v Hannoveru a pravděpodobně potřebují k přímé záchraně zvítězit, Augsburg totiž přivítá poslední Fürth. Norimberk naopak po čtyřech utkáních bodoval a je třináctý, na devátý Hannover ztrácí pouze jeden bod.

Fortuna přitom začala velmi dobře a šla v polovině úvodního dějství do vedení, hosté se po přestávce zlepšili a během šesti minut utkání otočili. Düsseldorf ani v závěru nepředvedl žádný velký tlak a prohloubil svou současnou krizi. První poločas nebyl divácky nijak zajímavý a zrodila se jediná vážnější akce, ze které Düsseldorf skóroval. Ve 23. minutě totiž zamířil do vlastní sítě Hanno Balitsch.

Celou akci započal Lambert, který se štěstím poslal přihrávku na malé vápno a před dobíhajícím Krusem nešťastně uklidil míč za záda bezmocného gólmana Schäfera právě Balitsch. Hosté začali kousat po změně stran a v 52. minutě mohl srovnat Mendler, sám před brankářem Gieferem však mířil těsně mimo. Norimberk přeci jen vyrovnal o šest minut později, kdy po autovém vhazování přihrál na hranici pokutového území Klose a slovenský hráč Robert Mak mířil přesně mezi nohy Giefera - 1:1.

Po hodině hry mohl otočit výsledek Franzt, který proběhl středem hřiště a mířil jen o pár decimetrů vedle levé tyče. Hosté zužitkovali svůj tlak v 64. minutě a rozhodují trefu zařídil střídající Marvin Plattenhardt. Ten vypálil z první a na jeho přesnou ránu k levé tyči Giefer nedosáhl. Dvacet minut před koncem se poprvé ozval i český útočník Tomáš Pekhart, který odehrál celé utkání. Po rohovém kopu Plattenhardta vyrazil jeho hlavičku těsně nad Giefer.

Čtvrthodiny před koncem měl na kopačce vyrovnání Reisinger, ovšem Schäfer včasným vyběhnutím zabránil jistému gólu. Ihned na to mohl na druhé straně rozhodnout Langeneke, jenže Giefer vykopl levou nohou míč a dal svému celku ještě šanci. Fortuna spálila poslední možnost v 88. minutě, když po střele Bodzeka vytáhl fantastický zákrok Schäfer a zachránil svému celku vítězství.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo má horší formu ? Norimberku už o nic nejde a Düsseldorf musí zabrat 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele