3. kolo
14.09.2012 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 0:0

Fotbalisté Augsburgu potvrdili, že se jim na pátečního soupeře vcelku daří a uhráli svůj první bod v sezóně. V páteční předehrávce diváci branku neviděli a hostující Vlci určitě budou zklamaní. Ve třech ligových kolech totiž vstřelili pouze jeden gól a v ofenzívě mají velké problémy. Nedokázali tak napravit zaváhání z předchozího kola proti Hannoveru a na kontě mají čtyři body, s čímž kouč Magath určitě nebude spokojen.

Utkání bylo velice chudé i na šance a diváci se dočkali jen pramálo zajímavých akcí. Vlci sice měli lehce navrch, jenže nedokázali vyzrát na obranu soupeře, který pozornou hrou nepustil Vlky do žádných tutovek. V úvodu měli hosté několik náznaků šancí, jenže je nedokázali přetavit v zajímavé pozice. V domácím dresu byl hodně vidět český krajánek Milan Petržela, který odehrál celý zápas. Naopak Jan Morávek se na hřiště vůbec nepodíval.

Petržela založil hezký průnik už ve 2. minutě, jenže ve vápně nikoho ze spoluhráčů nenašel. Český záložník navíc v 11. minutě založil nejnebezpečnější příležitost domácích v celém zápase. Jeho rohový kop přistál na hlavě Oehrla, jenže jeho pokus skončil v síťce nad brankou. Poté oba celky svou hru zlepšily a hrálo se nahoru dolů, kombinace obou celků byla stále přesnější. Útočné akce hostů rozjížděl Naldo, jenže kvůli špatnému pohybu neměl komu nahrát.

Bývalý český reprezentant Jan Polák se v dresu Vlků na hřiště nedostal a musel přihlížet bídnému výkonu svých spoluhráčů. Do konce poločasu se totiž nic nezměnilo a po obrátce to nebylo o moc lepší. V úvodu sice Wolfsburg nastoupil ve velkém tempu, jenže poté se opět spíše hrálo ve středu hřiště. V dalším průběhu trápil obranu Wolfsburgu pouze Petržela, s jeho přihrávkami si ale jeho spoluhráči příliš nerozuměli.

Magath se poté snažil střídáním oživit útok a na hřiště poslal kanonýra loňského ročníku Eredivisie Base Dosta, který přišel z Heerenveenu. Jenže ani to příliš nepomohlo. Teprve dvacet minut před koncem se dostal poprvé do vážnější možnosti Olič, pálil ale hodně nepřesně a na hřišti prakticky nebyl vůbec vidět. Největší šanci zápasu spálili hosté v 73. minutě.

Po centru Oliče a prodloužené hlavičce Dosta se před prázdnou brankou ocitl Kahlenberg, jenže jeho pokus dokázal vyškrábnout brilantním zákrokem na poslední chvíli gólman Amsif. Očekávaný tlak hostů v závěru už účinný nebyl a domácí celek tak nakonec udržel velmi cenný bod.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg ma domacim co vracet... 1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele