19. kolo
26.01.2013 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Augsburg - Schalke 04 0:0

Fotbalisté Schalke sice dokázali v minulém kole v divokém zápase porazit konkurenční Hannover, jenže na půdě zachraňujícího se Augsburgu neuspěli a nedokázali mu vsítit branku. Kvůli tomu v tabulce prozatím klesli na šesté místo a ještě se mohou o jedno místo propadnout. Augsburg se naopak posunul na šestnáctou barážovou příčku o skóre před Hoffenheim a do jarní části sezóny vstoupil nad očekávání.

Schalke bylo aktivní především v úvodním poločase a poté krátce po začátku druhého dějství, postupně mu ale začaly docházet síly a nakonec v závěrečné půlhodině už na obranu domácích nevyzrálo. Augsburg zaslouží pochvalu za velice koncentrovaný výkon v obraně a s přibývajícím časem si stále víc dával pozor na to, aby neudělal chybu. Nicméně v úvodní dvacetiminutovce se hrálo spíše ve středu hřiště a poté přišla velká šance domácích.

Do té se dostal korejský hráč Koo, jenže po skvělé přihrávce přestřelil trestuhodně branku z bezprostřední blízkosti. Postupem času však přebírali otěže zápasu hosté a po necelé půlhodině hry zahrozili ze standardní situace. K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se nepostavil nikdo jiný než Jefferson Farfán a jeho povedenou ránu likvidoval brankář Alex Manninger s velkými potížemi až na brankové čáře.

Ihned na to ale opět hrozil Augsburg a v dobré příležitosti byl znovu Koo, jenže jeho střelu z deseti metrů brilantně zlikvidoval brankář Timo Hildebrand. Poté si Schalke vytvořilo tlak a ve velké šanci se ocitl ostrostřelec Huntelaar, jenže brankář Manninger předvedl opravdu brilantní zákrok. Po změně hosté hosté více tlačili, míč ale měl v rukavicích častěji Hildebrand.

Nicméně diváci se žádné velké příležitosti nedočkali a pro domácí má bod cenu zlata. Schalke se opět bude muset zamyslet nad svým výkonem. V příštím kole bude mít ideální příležitost, přivítá totiž poslední celek tabulky z Fürthu. Augsburg se pokusí na svou dobrou jarní sérii navázat na půdě konkurenčního Wolfsburgu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele