1. kolo
25.08.2012 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Augsburg - Fortuna Düsseldorf 0:2

Díky "žolíku" Schahinovi, který po svém střídání docílil dvou pozoruhodných zásahů, uťala Fortuna Düsseldorf patnáct let dlouhou prvoligovou abstinenci výhrou. FC Augsburg se sice mohl pochlubit lepší statistikou držení balonu, avšak svých pár šancí nechal nevyužitých. To fotbalisté ze Severního Porýní vsadili na dobře zajištěnou obranu a prokázali větší efektivitu v koncovce, díky níž vezou z Bavorska tři body.

Augšpurský trenér Weinzierl oproti pohárovému utkání provedl dvě změny v sestavě. V zahajovací jedenáctce jeho výběru se objevili Koo a zejména (k radosti českých fanoušků) Jan Morávek. Na druhé straně barikády nakonec nepustila chřipka do zápasu Reisingera, absentoval i Lambertz.

Švábové vstoupili do utkání čiperně. První solidní příležitost měl ze standardní situace na své hlavě Langkamp, zacílil však nad bránu. Počáteční aktivní vstup domácích se po chvilce vypařil jako pára nad hrncem a obrana Fortuny získávala čím dál větší jistotu. V důsledku toho byla v SGL-Aréně k vidění vyrovnaná partie, které však chybělo ono pomyslné koření fotbalu - góly. A nejen to. Oba týmy měly očividně problémy s rozehrávkou a nedařily se ani přihrávky v pokutových územích. Düsseldorfští na svojí první šanci čekali do dvacáté minuty. Levels pronikl po straně avšak jeho pas do pokutového území byl špatným rozhodnutím - na hranici pokutového území stál volný Kruse.

Do poločasu se úroveň hry pohybovala v šedém průměru. Před odchodem do kabin se o jisté vzrušení postaral Baier se svým povedeným pasem na Musonu, avšak výpomoc z Hoffenheimu, navíc bráněná van den Berghem, byla se svým zakončením z úhlu bez šance. Po změně stran se na hřišti již neobjevil Morávek. Žel, příchod náhradníka Sia své ovoce přinesl. Francouz nejdříve svým centrem našel ve vápně Bancého, jehož pokus byl však zblokován. V osmapadesáté minutě pak zkusil Sio sám zakončit hlavou, mířil však příliš napravo.

Za deset minut to byl Musona, kdo se v pokutovém území dostal pohodlně ke střele, avšak van den Bergh byl opět na místě a tělem ránu zastavil. Zatímco se hráči Augsburku snažili, počkali si trpěliví hosté do šedesáté osmé minuty na svou lekci z produktivity. Kruse prodloužil balon na Schahina, který gólmana Jentzsche pokořil krásným obloukem.

O chvíli později mohl Bancé po pěkné akci vyrovnat, Burkiňanův pokus však postrádal razanci a byl tak snadnou kořistí pro Giefera. Jak se to dělá správně ukázala Fortuna, konkrétně Schahin, který si po Kruseho centru udělal prostor a napálil míč z ostrého úhlu pod břevno. Švábští byli těmito dvěma zásahy natolik otřeseni, že Fortuna dokráčela pro tři body bez jakékoliv námahy.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele