11. kolo
10.11.2012 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Borussia splnila povinnost a odváží si z Augsburgu tři body

Dortmund zavzpomínal na dva týdny starou zkušenost a po dalším skvělém představení v Lize mistrů dokázal znovu uspět i na bundesligové scéně, když si na hřišti Augsburgu zapsal druhé venkovní vítězství za sebou.

Markus Weinzierl podle očekávání zařadil do základní sestavy i uzdravené opory Callsen-Brackera a Kooa, jež na levé straně obrané čtveřice doplnil Ostrzolek, který nahradil chybujícího de Jonga a lavička musela tentokráte stačit i dvojici Morávek - Musona. Na druhé straně vytasila žlutočerná družina jednu nečekanou rošádu - místo Subotiče se vedle Hummelse představil Santana, zraněného Kehla pak nahradil Bender.

Vyprodaná SGL Arena byla pro všechny zúčastněné tím nejlepším stimulem, který hned od první minuty nastavil oboustranně vysoké tempo, a hra se plynule přelévala z jedné strany hřiště na druhou. To se potvrdilo hned po pěti minutách: Großkreutz po několika zablokovaných střeleckých pokusech mířil jen do Jentzsche, načež musel na opačné straně zasahovat i Weidenfeller proti ráně Wernera!

Sebevědomí domácích hráčů však záhy dostalo krutou ránu - volný přímý kop z těžkého úhlu si vzal pod patronát Reus a parádní ranou na zadní tyč nedal, i za pomoci samotné brankové konstrukce, Jentzschovi sebemenší naději zasáhnout - 0:1. Ani tento moment však FCA neuzemnil! Za pár okamžiků mohl po kombinaci Oehrla s Kooem srovnat krok Werner, tomu však vystavil stopku pohotový Weidenfeller! Po další kombinační akci natáhl zpoza vápna Baier, mířil však jen do připraveného strážce dortmundské svatyně a Oehrl následně sám před brankou nepochopitelně vymezený prostor přestřelil!

Postupem času zajímavých momentů přece jen ubylo, ani to však neznamenalo definitivní zastavení ofenzivních stavidel. Augsburg si musel neustále dávat pozor na zadní vrátka, jejichž pozornost náhle ozkoušel Reus, tomu však přízemní rána zdaleka nesedla podle představ. Po půlhodině hry se z ničeho nic opřel do balónu Oehrl a jeho dělovka jenom těsně minula prostor ohraničený třemi tyčemi!

Těsně před odchodem do kabin vynesla neustálá aktivita Wernera s Oehrlem velkou příležitost pro Baiera, jehož tvrdý projektil musel zpod břevna vytahovat bezchybný Weidenfeller! Takřka z protiakce mohl přijít trest: Reus našel ve vápně zcela osamoceného Götzeho, ten si kulatý nesmysl zpracoval, udělal s ním pár kroků, následně ovšem přízemní pokus namířil jen do pravé tyče Jentzschovy branky!

I po změně stran byla od bavorského mužstva k vidění místy až enormní snaha o vyrovnání, kýžená šance však ne a ne přijít. Naproti tomu Schwarzgelb udeřili podruhé: Weidenfellerův výkop zpracoval Götze pro Lewandowskiho, který využil chvilkové nepozornosti domácí obrany a mezi nohami padajícího Jentzsche propasíroval mičudu do branky - 0:2. Ani tentokrát však FCA neklesal na mysli a vytrvale pokračoval v ofenzivních výpadech. Ty dirigoval především na levé straně neúnavný Werner, který připravil další možnost pro Oehrla, ten však znovu branku nenašel.

Krátce po hodině hry však vytáhlý útočník udržel míč, který následně vrátil na Ottla, jehož ránu dortmundský brankář vyrazil pouze k čerstvě příchozímu Musonovi, ten však opřel svůj pokus jen do tyče! Zimbabwský reprezentant měl vzápětí další možnost, ale z úhlu našel pro změnu jen připraveného Weidenfellera. Na druhé straně pálil z dálky Piszczek, jeho střela se ovšem do branky nevešla.

Dvacet minut před koncem pak bylo definitivně jasno: Ottl přišel ve středu pole o míč, po rychlém kontru se dostal za obranu Reus, který dokázal obejít i Jentzsche a jeho práci "dodělal" lépe postavený Lewandowski - 0:3. Svoji troškou do mlýna chtěli přispět i střídající hráči - Schieber na jedné straně pálil jen do boční sítě, zato Mölders si devět minut před koncem na zadní tyči naskočil na přesný centr Ostrzoleka a ještě zadělal na závěrečné drama - 1:3. Ten samý hráč se po rohu dostal k další hlavičce, branku ale nenašel. Ránu Ostrzoleka pak likvidoval Weidenfeller!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele