34. kolo
18.05.2013 15:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Eintracht Frankfurt přece jen uhájil šesté místo - pomohl mu i Leverkusen

Eintracht Frankfurt dokázal uhájit šestou pozici, byť měl dost namále. Ve svém domácím utkání s Wolfsburgem dlouho tahal za kratší konec. Dokonce ani početní oslabení bez starostí hrajícího soupeře nebylo pro Vehovi svěřence dostatečnou výhodou. Dělbu bodů nakonec obstaral Rodriguéz, jenž si dal v závěru vlastence. Na to, že se Frankfurt dostal do Evropské ligy, však tento výsledek neměl žádný vliv - HSV totiž podlehl Leverkusenu.

Že Wolfsburg nepřijel do Frankfurtu jen proto, aby dělal místnímu Eintrachtu křoví, bylo patrné od úvodu utkání. Ba co více. Již v osmé minutě vyděsil návštěvníky Waldstadionu český záložník Jan Polák, jenž zužitkoval první rohový kop utkání. Ten mistrně zahrál Rodriguéz, jenž takto našel na malém vápně stojícího Poláka, který nebyl dostatečně bráněn, a jenž tak svou hlavičkou poslal Vlky do překvapivého vedení. Tato branka očividně zacloumala psychikou domácích hráčů, kteří si poté počínali nezvykle nervózně.

Pro Vehovy svěřence mohlo být mnohem hůře, když se po Hasebeho parádním passu dostal k zakončení Vierinha. Portugalec pálil ze sedmi metrů jen do pravé tyče. Sotva co se začali Orlové trochu osmělovat, přišel další gólový úder VfL. Hostům se povedl učebnicový kontr, na jehož konci byl po Oličově přihrávce z levé strany Diego, jemuž z centrální pozice ve vápně nedělalo větší problém přesně zamířit do pravého rohu frankfurtské brány - 0:2.

A málem to mohlo být i 0:3, když se po Vierinhově přihrávce ocitl zcela nebráněn Diego - Brazilec však tentokrát váhal a Nikolov jeho střelecký pokus vytěsnil. Pak se utkání značně zdramatizovalo: Nejprve uviděl japonský záložník Hasebe červenou kartu za svůj taktický zákrok proti krajanovi Inuiovi, jenž se nebezpečně prodíral do vápna. A protože došlo k faulu právě tam, nařídil rozhodčí pokutový kop, s nímž skvěle naložil kanonýr týmu Meier, o jehož startu v tomto utkání se rozhodlo na poslední chvíli...

Hned po změně stran se Eintracht tvrdošíjně snažil o vyrovnání. Russovi se dokonce záhy podařilo rozvlnit síť - žel pro Frankfurt přitom stál v těsném ofsajdu. Heckingova družina vytrvala a postupem času se vymanila z první útočné vlny domácího celku. Arminu Vehovi pak přidělalo starosti i zranění zkušeného gólmana Nikolova, kterého tak musela nahradit trojka týmu Özer. A Wolfsburg byl čím dál nebezpečnější...

Frankfurt si stále nemohl být ničím jist - konkurenční HSV mohl za tohoto stavu trefit postup do Evropské ligy. Před navršením základní hrací doby si nerozkoukaný Özer neodpustil malý lapsus, jenž však Hasani nedokázal potrestat. Na druhé straně nevyzrál Inui z ostrého úhlu na Benaglia. Co se tak nepovedlo domácím, "dokonal" za ně Rodriguéz: Tento jinak výborný zadák nekompromisně nasměroval Schweglerův pass do vlastní sítě... Eintracht si tak v příští sezóně zahraje evropskou klubovou soutěž.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Obě mužstva dají gól

S kurzem 1.38 u Tipáče

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pekny sledovat, jak se ty Cesi postupne jednou za cas umej prosadit v tom tymu golove

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/frankfurt-vs-wolfsburg-22-match-3DUoz0gGIGONFUNz?start=0.659

Hráči Wolfsburgu si zápas ztratili sami, ale o nic už jim tak nějak nešlo. Jsem rád že se udrželi...VfL do Bundesligy rozhodně patří

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele