6. kolo
30.09.2012 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 2:1

Eintracht Frankfurt znovu dokázal šťastně vyválčit vítězství. Hesenští se v duelu s SC Freiburgem nenechali rozhodit jednobrankovým mankem a během několika minut stočili kormidlo vývoje utkání na svou stranu. Orli tak nadále zůstávají bez porážky, zatímco borci z Breisgau musí na své první vítězství na cizím trávníku nadále čekat a v ligové tabulce zůstávají na pěti bodech.

Bádenský sportovní klub byl na Eintracht skvěle připraven a na Waldstadionu se prezentoval vynikající defenzivní hrou. Vedle toho pak Orli nechali svou ofenzivní sílu, jež je zatím zdobila v předešlých utkáních, kdesi v kabině. Dlouhou dobu tak domácí fotbalisté nepředstavovali pro své rivaly z jihozápadu Německa žádnou výraznější hrozbu. Vehovi svěřenci sice dle předpokladů dominovali statistice držení balonu, avšak směrem dopředu působili zcela bez nápadu a větší invence. A tak se hosté spokojili s herní variantou, jež se zcela logicky nabízela - s rychlými kontry.

Fotbalový fajnšmekr se nenudil, hra měla spád, avšak k vidění byly zatím jen blokované střely a solidně kopnuté přímé kopy. Hráči na obou stranách šli odhodlaně do osobních soubojů a obě mužstva se na hřišti zajímavě doplňovala. Rozdílná pojetí domácí a hostující jedenáctky byla do očí bijící: SC učebnicově bránil a hrozil z případných protiúderů, Frankfurt zase vsadil na krátké přihrávky. Byli to domácí, kdo se postaral o první velkou akci utkání. Rode šikovně našel Inuie, jenž měl před sebou už jenom brankáře Baumanna. Japonec se však odhodlal k rychlé střele ze 16 metrů, z níž v sedmadvacáté minutě nic zajímavého nevzešlo. Pár sekund nato se podobná událost přihodila na druhé straně hřiště - Caligiuri alespoň rozvlnil boční síť.

Do konce první půle se obě mužstva navzájem neutralizovala ve středu hřiště a k vidění tak nebyla žádná za zmínku stojící akce. Po pěti minutách druhého dějství nečekaně udeřili hosté: Schmid nacentroval z pravé strany, ve vápně Freis nastřelil Zambrána, načež si odražený balon našel Kruseho. Posledně jmenovaný pohodlně na pětce zakončil, čímž se postaral o vůbec první branku svého týmu na cizích trávnících v sezóně. Nutno dodat, že se jednalo o branku velmi spornou - Kruse se v okamžiku Freisovy střely ocital v pasivním ofsajdu.

Hesenští nesložili zbraně a snažili se svým vystupňovaným tempem co nejrychleji odpovědět na inkasovanou branku. Inui dokonce dopravil míč do sítě, avšak jeho radost byla zastavena praporkem pomezního, jenž viděl údajný ofsajd - opět velmi sporné rozhodnutí. O minutu později však Meier odstartoval svoje galapředstavení. Nejprve si skvěle zpracoval Oczipkův pas zleva, bleskově se otočil kolem své osy a dalekou ranou do levého rohu se postaral o vyrovnání. S tím se navrátilci z druhé ligy nespokojili a nadále vyvíjeli na své protihráče tlak. Z něho vzešel rohový kop Oczipky, jenž stejně jako před chvílí našel Meiera. A devětadvacetiletý borec se při svém hlavičkovém pokusu nemýlil.

Na tento zvrat fotbalisté SCF aktivně zareagovali, avšak veškeré jejich ofenzivní pokusy se nezdařily a s blížícím se koncem utkání stéle více chápali, že další porážku nebudou s to odvrátit. Naopak byla jejich rozlučka s Waldstadionem poněkud hořká, když se v nastaveném čase nechal Guedé po svém tvrdém zákroku na Zambrána hloupě vyloučit, čímž se připravil o možnost startovat i v nejbližších utkáních. A v těch budou muset Streichovi svěřenci zabrat - dno tabulky není daleko.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

normálně bych řekl, že prohra Frankfurtu je každým zápasem blíž a blíž, ale teď už nevím. zvlášť pak po urputném boji s Dortem v minulém kole, kdy mohl Eintracht odejít ze hřiště znova s hlavou vztyčenou. na tiketu mám pro jistotu neprohru domácích, ale tip - 2:0.

Reagovat
vanGomm

Frankfurt hraje znovu doma a stává se,že domácí tým jeden z těch dvou zápasů zremizuje.Frankfurt už má tu remízu za sebou (Dortmund 3:3),tak by teď měl s ohledem na momentální formu vyhrát.Tip tedy 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele