10. kolo
02.11.2012 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Greuther Fürth 1:1

V souboji dvou nováčků nakonec vítěz znám není, vzhledem k průběhu sezóny je ale nerozhodný výsledek velkým překvapením. Frankfurt sice zůstává třetí se ziskem dvaceti bodů, ovšem pouhý jeden bod proti celku z úplného konce Bundesligy je určitě velkou ztrátou. Naopak Fürth potřetí v řadě vybojoval bod a ukázal, že rozhodně není předurčen k sestupu. Druhý vzájemný duel v řadě na půdě Eintrachtu tak skončil remízou.

Fürth se minimálně do sobotních soubojů posunul na sedmnácté místo a o bod přeskočil poslední Augsburg. V páteční předehrávce se v úvodu vše dobře vyvíjelo pro domácí celek, jenže ten poté nedokázal své vedení navýšit a hosté krátce po přestávce srovnali. Poté se už Frankfurt nedokázal v ofenzívě prosadit, i když šancí měl vcelku dost. O první branku domácích se postaral už v 1. minutě Alexander Meier.

Ten hned po 24 vteřinách hry z první akce zápasu využil rychlou kombinaci svého týmu a z dvanácti metrů tvrdou střelou propálil gólmana Maxe Grüna. Domácí mohli zvýšit po necelé čtvrthodině, po krásném průniku do vápna střílel Takashi Inui z úhlu jen do gólmana Fürthu. Postupem času se však hra srovnávala a po necelé půlhodině hry byli blízko brance také hosté.

Po nedorozumění domácí obrany se osamocen před gólmanem Frankfurtu Kevinem Trappem ocitl Gerald Asamoah, jenže zblízka ho již nedokázal překonat. Deset minut před přestávkou mohl jít do sóla Oliver Occeán, jenže celou akci zabrzdil a nedokázal ani nebezpečně vystřelit. Stejný hráč o minutu později vypálil parádně z dvaceti metrů, jeho střelu směřující do horního rohu fantasticky vyškrábl na rohový kop Grün. Další důležité okamžiky se zrodily až po přestávce.

V 53. minutě dokázal Fürth srovnat z první vážnější akce druhého poločasu. Po rychlém protiútoku a účinné kombinaci po zemi se dostal k míči Zoltan Steiber a následně famózně přehodil Trappa. Po hodině hry mohl zvrátit vývoj duelu Asamoah, jenže Trappa znovu nepřekonal. Poté byli aktivnější spíše domácí, rána Rodeho ale šla nad branku. V závěrečné čtvrthodině mohli rozhodnout hosté. Trapp však nejprve brilantně zasáhl proti ráně Fürstnera a poté zlikvidoval i střelu Sercana Sararera, který svou následnou dorážku poslal nad branku, a stav se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Eintracht je strasne mily prekvapeni a proti poslednimu tymu v handicapu :)

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
k0udy

1:1

Reagovat
k0udy

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele