14. kolo
28.11.2012 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Gladbach doma konečně zabral a ukončil krasojízdu Wolfsburgu

Koncernový celek podruhé za nové éry narazil a znovu se tak stalo venku, tentokráte na hřišti Mönchengladbachu, který si tímto zapsal třetí domácí výhru v sezóně. VfL tak zůstává pouhé tři body od barážové místenky!

Stejně jako v předchozích zápasech pod vedením Lorenze-Günthera Köstnera se Vlci hned od první minuty do svého protivníka pořádně zakousli a dávali tak najevo, jak moc touží rozšířit svůj bodový příspěvek (VfL mělo na kontě patnáct bodů). Sladká odměna mohla přijít po deseti minutách, kdy se po rohu dostal k hlavičce Dost, ter Stegen si však ve spolupráci s Domínguezem poradil! Vzápětí pak udeřila Hříbata: Nordtveit oslovil Aranga, který si nedělal velkou práci a pohotovým volejem z hranice vápna napálil mičudu nechytatelně k pravé tyči - 1:0.

Tento moment kormidlo hry docela otočil a byl to Gladbach, kdo rázem dobýval obrannou hráz soupeře. Mezitím se ale mohlo opět začínat od nuly, Hasebeho hlavičkový pokus ale domácí brankář zneškodnil! Ofenzivní snaha Borussie ovšem byla hrubě neplodná, přičemž hned dvakrát mohl srovnat krok Olić, stejně jako Diego ale slavit nemohl. Ve 44. minutě pak po Oličově prodlouženém rohu přidal pojistku Jantschke - 2:0. Domácí strana se tak mohla spolehnout na skvělou efektivitu, kdy se na obě branky ani příliš nenadřela, zatímco druhá strana pálila, co mohla.

Jistota dvoubrankového vedení však přece jen udělala svoje a svěřenci Luciena Favreho začali na začátku druhých pětačtyřiceti minut konečně také přikládat pod kotel! Benaglio musel během pár minut zasahovat proti Herrmannovi, Nordtveitovi a Ruppovi, ani jeden z nich však kapitána die Wölfe nepřekonal! Hosté se snažili dělat možné i nemožné, ale vyjma šance Dosta, který napálil vnější tyč, na obrat neměli.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele